Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 27.04.2012.
12:01
M. Roknić - Vesti - Foto: M. Roknić A

Život bez alternative

Majka i ćerka, Dragica i Aleksandra Gušić, povratnice u Hrvatsku, nisu mogle da sakriju sreću kada su u dvorištu ugledale nenadanog putnika namernika. U pustom Radmanovcu, osmehe bi im izmamio svako dobronameran, ali kada je posetilac njima poznat i znaju da dolazi s razlogom, sreći nema kraja.

Mesečno prime 80 evra: Dragica i Aleksandra Gušić
 

Zato Dragica bez ustezanja kaže:


- Samo proviđenje te je donelo. Ostale smo bez prebijene banke. Znaš kad mi je Sandra sinoć rekla: "Mama, zovi onog čiku iz "Vesti", znaš da su nam javili da je stigla donacija za nas!"


Majka je uverila ćerku da će reporteri "Vesti" doći čim stignu i da ne troše uzalud telefonske impulse. Istina, i Drago Skopljak iz Raštata u Nemačkoj bio bi srećniji da je naša poseta Gušićkama bila ranije, jer on im je posredstvom redakcije "Vesti" poslao 100 evra, a namerava da ih sa suprugom i poseti.


- Sve nam je teže, kaže Dragica, dok pristavlja kafu. - Da nije dobrih ljudi i "Vesti", teško bismo izlazile na kraj sa oskudicom, teško bismo se izvukle...


- Mama, ko će tebe izvući, kad si stalno u krizi? - prekida je Aleksandra, a Dragica kaže da su ovo gotovo redovni njihovi noćni razgovori.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Zaradi li Sandra šta od svojeg frizeraja? - pitamo.


- Ko god dođe uglavnom ne plati, sve je na veresiju. A koga će i frizirati u ovoj pustinji? Uzalud je završila frizerski zanat. Sedi tu sa mnom, nema gde da izađe. Fakultet nije upisala, opet zbog novca. Srce me boli kada vidim kako joj prolaze dani - opširno odgovara Dragica.


A Sandra je prekoreva što uvek kuka novinarima "Vesti".


- Ne bih ja kukala da možemo pristojno živeti. Dobijem 80 evra penzije, a 60 su nam režije. Pa ti vidi. Ovaj mesec nisam platila TV pretplatu. Neka isključe. Struju i vodu moram platiti, a ostalo kako bude. Do sada je nekako išlo, ali strahujem za dalje. Hvala našim dobrotvorima i "Vestima", koji su nam neizmerno pomogli. Velika hvala gospodinu Skopljaku što nas se setio i što je njegova donacija stigla baš sada. Nemojte mi zameriti. Svesna sam da ima mnogo nevoljnika koji žive još teže - pravda se Dragica zbog svoje "kuknjave" i dodaje da je to sve zbog Sandre i nemoći da učini nešto da joj srećniju budućnost osigura.


- Ovde nema budućnosti, ali nema ni alternative - kaže Dragica.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prijatelji za prijatelje
HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
HUMANITARNI MOST Znamenje palim Krajišnicima
HUMANITARNI MOST Uvek u mislima dobrotvorke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online