Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 22.06.2015.
12:00
B. Miličić - Vesti - Foto: Vesti A

Sportista dao i novčanu garanciju

U nemačkoj Univerzitetskoj klinici u Minsteru na lečenju zbog raka kostiju, osteosarkoma, nalazi se i 12-godišnja devojčica Katarina Gubić iz Bijeljine. Ona je imala u februaru jednu vrlo tešku operaciju u kojoj su joj nemački lekari nadčovečanskim naporima spasili desnu nogu, a potom je nastavljena hemoterapija. o Branimira Bajića i devojčicu obolelu od raka kostiju vežu zavičaj i ljubav, srpski fudbaler apeluje na sve ljude dobre volje

Daleko od kuće: Katarina Gubić

Bolesna devojčica, njezine dve sestre i roditelji čine sve koliko je u njihovoj moći da se ona vrati u normalan život. Sva ta njihova nastojanja i briga ne bi bili dovoljni da nije i u ovom slučaju bilo ljudi dobre volje i velikog srca. Među njima je i Ljubinka Istodorović iz Nirnberga, koja je nekoliko puta ranije učestvovala i u akcijama pomoći preko Humanitarnog mosta. Ova žena velikog srca, rodom iz Rtkova, poznata je humanitarka već 15 godina i dobitnica je priznanja opštine Kladovo.

- Uspela sam preko nemačke humanitarne organizacije Ein Herz fuer Kinder
(Srce za decu) obezbediti 10.000 evra za Katarinino lečenje, ali je to samo deo od ukupno potrebnih 150.000 evra. U akciju se uključio i Branimir Bajić, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji danas fudbal igra u MSV Duizburg. On je dao novčanu garanciju tako da je Katarina odmah primljena u kliniku Minster na lečenje - kaže nam Ljubinka Istodorović, veliki borac u svim misijama za bolesnu decu.

Branimir Bajić potiče iz Bijeljine, odakle su i Katarina i njezina porodica. Mnogo se angažovao s ciljem da se Katarina izleči i vrati normalnom detinjstvu. On je organizovao humanitarne večeri, obraća se na brojne adrese u želji da dobije podršku i pomoć, pa se tu uključio i njegov klub, kao i veliki broj pojedinaca. Slađan Gubić, Katarinin otac, kaže da je zadovoljan tokom lečenja njegove ćerke. "Katarina je imala jednu tešku i komplikovanu operaciju, koja je na svu sreću prošla dobro i lekari nas uveravaju da će sve biti u redu. Do sada je imala 13 hemoterapija i ostalo je još pet. Nadamo se da će se sve završiti dobro zahvaljujući podršci i pomoći dobrih ljudi", ističe Slađan Gubić, koji je svakodnevno pored kreveta svoje ćerke.

Kontakt telefon

Fudbaler Branimir Bajić otvorio je internet stranicu www.helft-katarina.de
na kojoj se nalaze sve bitne informacije o devojčici, njenoj bolesti, lečenju i akciji pomoći.

Plemeniti zemljak u akciji: Branimir Bajić

"Verujem da ćemo nastaviti s podrškom sve do Katarininog konačnog izlečenja", kaže Bajić i apeluje na sve koji su u mogućnosti da novčano pomognu ovoj porodici.

Pored internet stranice, informacije o lečenju Katarine Gubić i akciji pomoći može čitaocima dati i Ljubinka Istodorović na telefon: +49151- 5466 - 0070.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čovek se oslanja na čoveka
HUMANITARNI MOST Bravo Marina, Ana i Esma!
HUMANITARNI MOST Jedan dan kao san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online