Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 17.11.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Darkovim teškim danima nikad kraja

Nevolja nevolju sustiže. Tako bi samo u jednoj rečenici mogao da se opiše skoro ceo životni put 38-godišnjeg Darka Stanojevića iz Knića, bivšeg artiljerijskog poručnika, obolelog od teškog oblika epilepsije. Zbog nebrige države, ovaj nesrećni mladić ne samo da živi u krajnje nehumanim uslovima, s teškom bolešću zbog koje ne može da radi i privređuje, već nema nikakve nade da bi u dogledno vreme nešto moglo da se promeni.

Privatna arhiva
U bolnici svaki dan: Darko Stanojević

Nažalost, život ga je još jednom bacio na kolena. Iako ima dve presude kojima se Republika Srbija obavezuje da mu isplati naknadu štete u visini izgubljene zarade za period od 2002. do 2012, Darko i dalje pravdu mora da traži na sudu.
Ali umesto da dođe do konačnog raspleta tokom ovog meseca i Darko konačno dobije ono što je zaslužio, sve je odloženo. Zakazano je novo ročište tek u martu naredne godine. Stoga ne čudi što je ovog nesrećnog mladića ophrvao veliki očaj i tuga jer su sva njegova nadanja ovom odlukom, još jednom pala u vodu. I baš u tim trenucima, na drugom kraju sveta, jedna plemenita duša iz daleke Kanade poslala mu je podršku u vidu novčanog dara od 100 kanadskih dolara.

- Ne mogu vam opisati kako sam se osećao i koliko mi je pozlilo kad sam video da je suđenje odloženo za narednu godinu zbog, kako su nam objasnili, novog sudije. Završio sam i u bolnici na jedan dan zbog velikog broja epi-napada. Toliko je sve ponižavajuće da nemam reči. Da se država tako ophodi prema svom narodu, vojnicima, bukvalno sirotinji, sramotno je do srži, a ja sam nemoćan da bilo šta promenim. Dok su mi svakakve crne misli prolazile kroz glavu, zvala me je ta dobra žena iz Kanade, koja je želela da ostane anonimna i poslala mi svoju pomoć. Kao da me je trgla iz košmara i dala snagu da ne podlegnem groznim iskušenjima. Iako sam joj se u telefonskom razgovoru zahvalio, osećam obavezu da joj se i putem "Vesti" od srca zahvalim. Neka joj dragi Bog podari svu sreću - rekao je Darko Stanojević.

Dobri ljudi jedina uzdanica

- Nadam se samo da zima neće biti jaka, da nam se ovaj krov ne sruši na glavu i da se ne razbolimo još više. Jedino ko mi daje nadu da će možda doći bolji dani jesu plemeniti čitaoci "Vesti", jedini koji su mi od srca pritekli u pomoć, zahvaljujući kojima sam kupio ogrev, inače ne znam šta bi danas bilo sa mnom i sa ocem - Darko Stanojević.

Zbog celokupne situacije, ovaj bolesni vojnik, koji je služio i branio otadžbinu na Kosovu i Metohiji 1999, moraće i ovu zimu da dočeka u trošnoj kući u kojoj živi sa ostarelim i bolesnim ocem Ljubišom, zajedno sa poljskim miševima i pacovima. Kako kaže Darko, i da negde stanuje privatno, to bi mu zadalo ogromne troškove, koje nema od čega da plati i zato mora da ostane tu, s nadom da im se do proleća ništa loše neće dogoditi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Podrška majkama i školarcu
HUMANITARNI MOST Naš ste spas, hvala do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online