Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 08.01.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Božićni dani srećom obasjani

Ako se po jutru dan poznaje, tako i početak Nove godine može ukazati kakva nas godina očekuje. Sudeći i po tome šta je u roku od samo nekoliko dana sa početkom Nove godine posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja stiglo za nesrećne zemljake u otadžbini, da se primetiti da bi mogla biti uspešnija od mnogih prethodnih. Pre svega, da će mnogi od nevoljnika dobiti adekvatnu pomoć, biti zbrinuti i obradovani.

Vesti
Hvala dobrotvorima: Mališani Sanje Bartok
U prilog ovoj tvrdnji govori i prispeće tri vredne donacije, pred sam Božić, čime su naši plemeniti čitaoci sa dalekog kontinenta pokazali i dokazali da za njihovu humanost i dobro srce nema premca, ali i ne postoje granice. Pri tome su i nama ukazali posebnu čast i zadovoljstvo da pomoć ne samo prosledimo do onih kojima su je namenili, nego i da učestvujemo i u njihovoj sreći kada im stigne taj spas.

Dobro srce B. G. iz Adelejda

Koliko je samo sreće plemenita B. G. iz Adelejda donela dvema nesrećnim ženama sa dva kraja Srbije, uputivši im ukupno 600 dolara, biće teško pretočiti u reči. Na ravne časti namenila ih je samohranoj majci šestoro dece, Sanji Bartok iz Gudurice kod Vršca, ali i Oliveri Spasić iz Đunisa kod Kruševca, koja muke muči sa gonartrozom, teškim oboljenjem kolena. Prvi deo priloga od 300 dolara, na Badnji dan prosleđen je na Sanjinu kućnu adresu. Čim je novac stigao, našim reporterima se javila Sanja, vidno uzbuđena, sipajući reči zahvalnosti:

- Neka našoj dobročiniteljki, dragi Gospod donese dobro zdravlje i svaku sreću u životu! Ona ni ne sluti koliku nam je radost donela, kao i dobrotvorka Nadežda Radović iz Vizbadena koja nam je prethodno poslala "bogat" poklon paket i prilog od 50 evra. Deca su skakala od radosti, a isti je slučaj i sada, jer nam je u kući toplo, a trpeza puna kako davno nije, što je samo njihova zasluga! Nikada im ovo nećemo zaboraviti, kao ni ovaj Božić!

Pomoć iz Sidneja

Anonimni donator iz Sidneja, takođe je poželeo da ulepša štićenicima Humanitarnog mosta za praznike. Zato je uputio dar od ukupno 600 dolara, namenivši od toga slepom dečaku, Nikoli Joviću iz Kosovske Mitrovice, prilog od 200 dolara, a ostatak od 400 dolara nekome kome je najpotrebnije. Dar za mladog Nikolu Jovića već je prosleđen na njegovu kućnu adresu, baš kao i prilozi M. J. iz Nemačke od 50 evra, ali i deo priloga od 100 dolara koje mu je poslala plemenita Rajka Tarlać iz Sidneja zajedno sa prijateljima.

- Teško je pronaći prave reči kojima bi se zahvalili tim dobrim ljudima koji su već godinama uz mog sina, čak i kada se akcija uveliko završila. Plemeniti čitaoci "Vesti" su omogućili mom sinu školovanje u prestonici u periodu koji je bio najteži za našu porodicu, koja je bila razdvojena. Danas ubiremo plodove tog tegobnog perioda. Svi smo na okupu, a Nikola nastavlja da niže uspehe u školi, ali i muzici, na šta smo posebno ponosni. Zato još jednom svima od srca hvala. Neka Božićna radost obasja i njihove domove - kazala je Danijela Jović, po prispeću svih donacija.

Koga će preostali deo donacije usrećiti, njihov dobrotvor saznaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Plemeniti Damnjanovići uz stare štićenike

Samohrana majka Slavica Devidžić iz Zvečana i njeno šestoro dece, kao i mnogočlana porodica Nataše i Bojana Ničića iz Gračanice, zauvek su se uselili u dobra srca porodice Damnjanović iz Sidneja, pa otuda i njihove svesrdne pomoći ovim ženama, kojih se uvek sete za neki veći praznik. Ovoga puta poslali su im ukupno 550 dolara, namenivši od toga za Slavicu Devidžić dar od 300 dolara, a porodici Ničić 250 dolara. Oba priloga su prosleđena na njihovu kućnu adresu.
- Hvala tim divnim ljudima sa drugog kraja sveta do neba. Želimo im svako dobro u životu. Zahvaljujući njima, svaki praznik nam bude potpun, jer mogu da obradujem decu onime što najviše vole i što im je potrebno, a što sama ne mogu, budući da živimo od socijalne pomoći - kazala je u dahu Slavica Devidžić, šaljući tople pozdrave svojim dugogodišnjim dobročiniteljima.

Još jedna uspešna akcija

Vesti
Prikupljeno dovoljno novca za injekcije: Olivera Spasić

Pomoć B. G. iz Adelejda od 300 dolara za Oliveru Spasić (50) iz sela Đunis kod Kruševca je, takođe, upućen na njenu adresu, baš kao i prethodno pristigli prilog od 200 dolara Rajke Tarlać iz Sidneja zajedno sa prijateljima Dragicom Petrović, Verom Aleksić, Cvijom Zorić, Ljubom i sveštenik SPC u Australiji, koji želi da ostane anoniman, ali i još jedan vredan dar.
Reč je o delu donacije plemenite Milice Kostić iz Toronta u vrednosti od 250 kanadskih dolara. Samim tim, Olivera koja dane provodi više u postelji nego na nogama, zajedno sa prethodno pristiglim donacijama plemenitih čitalaca "Vesti" imaće i više nego dovoljno novca za preko potrebne injekcije protiv bolova, jer je prikupljeno više od 750 evra koliko joj je za to neophodno. Koliko su radosti doneli porodici Spasić verno ćemo zabeležiti slikom i rečju, u jednom od narednih izdanja našeg lista. Baš kao i Oliverine reči zahvalnosti upućene svima onima koji su mislili na nju i poželeli da joj pomognu. "Vesti" se, takođe, zahvaljuju svim donatorima od srca na još jednoj uspešnoj završenoj akciji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Despote budi nam dobro!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online