Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 28.02.2017.
18:00
A. V. - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Nedaće nas sustižu iz dana u dan

Umesto da dane provode u sreći i miru, Mirjana i Živan Lazarević iz sela Batkovica kod Bijeljine, nažalost, doživljavaju to da u šestoj deceniji života brinu o goloj egzistenciji.

Privatna arhiva
Još se nisu oporavili od prolećnih poplava: Mirjana i Živan Lazarević
Privatna arhiva

Svaki dan za njih je borba i nova briga da li će imati nešto da pojedu. Strašna poplava 2014, koja je pogodila ceo region, uništila je i njihovu kuću, a kako po običaju nesreća ne ide sama, Živanovo zdravstveno stanje je pošlo u lošem pravcu.

Kontakt

Čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu Mirjani i Živanu Lazareviću mogu ih kontaktirati na telefon: +387 66 049 123 kako bi u dogovoru sa njima direktno uputili pomoć, a adresa je: Klis br. 40 Batković, 76312 Bijeljina, BiH.

Stenoza kičmenog kanala ga je onesposobila da bilo šta radi. Zahvaljujući pozajmicama uspeo je nedavno da se operiše u Beogradu, kako bi se oslobodio velikih bolova i ukočenosti, a trenutno se nalazi u Banjaluci na rehabilitaciji koju Lazarevići ne znaju kako će platiti.

- Jedan dan rehabilitacije košta nešto više od šest evra. On je u bolnici već 21 dan i biće bar još deset. Posle rehabilitacije mora doći u Beograd na kontrolu, a nakon toga dva puta godišnje na rehabilitaciju. Osiguranje to ne finansira, a mi ne znamo kako ćemo to platiti. I suprug i ja smo na birou, pri tom on je invalid i neće biti u mogućnosti da radi. Da sve bude teže i ja ću morati na operaciju dojke... Ali, ja sada nisam važna. Meni je bitno da on bude dobro - iskreno će skrhana Mirjana Lazarević za "Vesti".

Kako su ona i njen suprug zbog poplave ostali i bez šporeta na koji su se grejali i na kojem su kuvali, ova zima za njih je bila mučna i duga.

- Uništeni su svi kućni aparati u poplavi. Veš perem na ruke, često hladnom vodom. Mi nikada nismo ni od koga tražili pomoć. Dok smo bili zdravi, borili smo se i radili bilo šta. Muči me pitanje kako i od čega sada i svake naredne godine odvojiti 400 evra za rehabilitaciju, kada se iz dana u dan mučimo i za najosnovnije - hranu. Nekada prođe i po nekoliko dana da nemamo ni za hleb. Da nije dece koja nam pomognu kako mogu, a i oni sami žive vrlo teško, umrli bismo od gladi - kaže Mirjana.

Opomene za neplaćen račun za struju sve su učestalije i, kako kaže Mirjana, pitanje je dana kada će ostati i bez struje.

- Imamo dug za struju od 70 evra koji ne možemo da platimo. Prete nam isključenjem. U uništenoj kući, bez struje, ne znam kako ću brinuti o Živanu. Nemam kud do da se nadam da će neko od dobrih ljudi imati razumevanja za našu situaciju i da će nam pomoći - veli Mirjana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Učenici 1.500 evra
HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST Glas iz duše jedne žene
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online