Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 19.03.2018.
18:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Stostruko vam se vratilo

Porodici Milošević, samohranom ocu Staniši i njegovoj deci, Milošu učeniku trećeg razreda Srednje šumarske škole u Surdulici, Sandri, učenici prvog razreda Srednje hemijske škole u Vranju i Nataliji, učenici šestog razreda osnovne škole, reporteri "Vesti", uručili su novčanu pomoć iz daleke Australije.

D. Đorđević
Uz majstore: Staniša Milošević

Reč je o daru od 100 dolara, koje su nedavno uputili članovi i prijatelji Sportskog društva Jedinstvo iz Islama Grčkog kod Benkovca, a koji sada žive u Sidneju u Australiji.

Kod kuće smo zatekli Stanišu, njegovog sina Miloša i majstore iz OŠ "Svetozar Marković" u Vranju, koji su radili plafon i zidove u jednoj od dveju soba koje treba da srede kako bi bile uslovne za stanovanje. OŠ "Svetozar Marković" i njihova direktorka Tijana Đokić su mentori ove devastirane i siromašne porodice.

Miloš i Sandra su završili osnovnu školu kod njih, a Natalija nastavlja tradiciju. Od kako ih je majka napustila, prate njihovu sudbinu i pomažu koliko su u mogućnosti.

- Hvala čitaocima "Vesti", plemenitim sportistima iz daleke Australije, Bog im uzvratio stostruko. Kad završimo dve sobe biće to početak našeg novog života, posebno za mene i moje sestrice - kaže Miloš.

Nema promaje i vlage

- Od kako su novi prozori postavljeni, nema više promaje i fijuka vetra. Sredili smo crepove na kući, pa sada ne može kiša da prodre na tavan i preko tavanica plafona nakvasi sobe, a sada polako sređujemo i ostale stvari. Sve ide na dobro, srećni smo, još jednom veliko hvala našim spasiocima, dobrim ljudima iz daleke zemlje o kojoj možemo samo da maštamo - rekao je Staniša.

Dodaju i da veliku zahvalnost duguju dobročiniteljki Vesni iz Beograda, koja im je na kućni prag poslala 20.000 dinara.

- I ovaj dar smo utrošili na građevinski materijal kako bi što pre završili ovo što smo započeli. Veliko i od srca hvala na podršci bez koje ništa od svega ovog ne bi bilo moguće - poručuje Miloš Milošević.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Iznenađenje za siromahe
HUMANITARNI MOST Od pakla do raja!
HUMANITARNI MOST Na udaru sudbine i severca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online