Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.05.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: N. Đurović A

Nagrada kao podstrek

Donacija od 700 dolara koju su nedavno posredstvom naše redakcije iz Sidneja, prikupili i poslali humani članovi udruženja Srpsko-australijskih penzionera sa Gold Kosta, stigla je na adresu slepog dečaka Nikole Jovića (16) iz Kosovske Mitrovice. Ovaj dar je i te kako obradovao porodicu Jović, koja hrabro ostaje i opstaje na Kosmetu, boreći se za svoje bolje sutra.

N. Đurović
Pozdrav zemljacima: Danijela Jović i Nikola

- Iskreno govoreći, uvek se prijatno iznenadimo kad neko misli na nas. Svaki prilog čitalaca "Vesti", jedinih koji su uz nas dugi niz godina, Nikola doživljava kao nagradu i podstrek, i zato se još više trudi i uprkos hendikepu postiže stvarno dobre rezultate šta god da radi. Ovaj dar pričuvaće za novi laptop koji mu je preko potreban, posebno u srednjoj školi. Od srca hvala tim divnim ljudima. Iskreno su nas obradovali - rekla je majka Danijela Jović, profesorka srpskog jezika u ekonomskoj školi, koju sada pohađa i njen sin Nikola.

Kontrola, pa nova poseta

- Po završetku školske godine, očekuje nas i redovna kontrola na Očnoj klinici u Beogradu. Dolazak u prestonicu iskoristićemo da dođemo i do Dopisništva "Vesti" kako bi se posle više od godinu dana susreli i razmenili sve novosti, a Nikola i sam uputio svojim dobrotvorima reči zahvalnosti i sve što mu je na srcu - naglasila je majka Danijela.

U nastavku razgovora sa ovom hrabrom majkom, koja je zajedno sa suprugom Goranom mnogo nevolja prebacila preko svojih pleća, saznajemo i da je Nikola, uprkos želji, nakratko odustao od muzičke škole.

- Zbog mnogih obaveza oko škole, ali i interesa za informatiku i engleski jezik, Nikola je morao da odustane od sviranja klavira neko vreme. Ne može sve da postigne i zato se odlučio za taj potez, ali ima nameru da nastavi i sa muzičkom školom u nekom pogodnijem trenutku. Svestran je, posvećen i zanima ga mnogo stvari, a kako se sada i zamomčio, to i razumem tu malu rastrzanost. Nikola svakako ima našu podršku i zbog toga smo sigurni da će u tome, šta god da izabere, biti izvanredan. Stariji sin Nemanja se oženio, tako da smo i sa te strane zaista svi presrećni - rekla je Danijela.

Nikoli je, naime, još kao devetomesečnoj bebi ustanovljen maligni tumor očiju, zbog čega su mu amputirana oba oka. Kad je došlo vreme da započne školovanje, nije to mogao da učini u svojoj rodnoj Mitrovici. Zato su roditelji zajedno sa Nikolom živeli na relaciji prestonica - Kosovska Mitrovica, kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. To je bio izuzetno težak period za sve.

Nisu uspeli da se priviknu na novu sredinu, zbog čega su na kraju doneli odluku da se vrate kući, čim je Nikola bio osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu.

Lična arhiva
Humani penzioneri sa Gold Kosta

- Od kako smo se vratili u Kosovsku Mitrovicu, pod svoj krov nad glavom, sve nam je krenulo nabolje. Još jednom hvala svim plemenitim zemljacima koji su nam to omogućili - kaže majka Danijela Jović, naglašavajući da porodica nikada neće moći da zaboravi nesebičnu pomoć čitalaca "Vesti", koji su im zdušno pomagali dok su neko vreme živeli u Beogradu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Čovek samo srcem vidi
HUMANITARNI MOST Zalog za bolju budućnost
HUMANITARNI MOST Zbrinuti smo, do neba hvala!
HUMANITARNI MOST Zov sa srpske Svete gore
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online