Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.03.2018.
02:30
Jutarnji.hr, Vestionline A

Žene se stide da postave ova pitanja o seksu

Postoji puno pitanja vezanih za seks koje se pojedine žene nikada, samo zbog stida nisu usudile da postave.

StockPhotos.io
Žene uglavnom masturbiraju ređe nego muškarci

1. Da li je normalno da moj partner glumi orgazam?

- Da.

Toliko smo zapeli na činjenici da samo žene glume orgazam da se zaboravlja da i muškarci to ponekad čine. To može zabrinuti žene koje misle da su one učinile nešto pogrešno.

Veliki broj muškaraca priznaje da glumi orgazam. Istraživanje iz 2016. koje je sproveo časopis "Sexual and Relationship Therapy" pokazalo je da je 30 odsto muškaraca iz Severne Amerike barem jednom odglumilo orgazam. Njihovi razlozi su, ističe dr Ket van Kirk, slični kao i ženski.

- Sposobnost doživljavanja orgazma može biti povezana sa alkoholom, umorom, stresom i nekim lekovima - ističe doktorka.

To ipak ne znači da sam seks nije bio dobar.

- Putovanje može biti jednako dobro kao i sam kraj, ali ako problem potraje, trebalo bi da porazgovarate i otkrijete šta vam treba kako bi dostigli vrhunac - savetuje Van Kirk.

2. Da li je normalno da vam se analni seks više sviđa od vaginalnog?

- Da.

Možda će vas ovo iznenaditi, ali žene koje su iskusile analne igrice kažu kako češće doživljavaju orgazme od onih koje to ne rade.

Taj deo tela je, naime, ispunjen osetljivim završecima živaca, tvrdi seksolog Džesika Orajli.

- To područje je anatomski napravljeno za nezaboravne orgazme, stoga ako ste to doživeli, nema sumnje da ćete hteti još - ističe Orajlijeva.

Ako ste zabrinuti zbog higijene, penetracija nije nužna.

- Počnite sa malim analnim čepom ili koristite vibrator - savetuje seksolog.

3. Da li je normalno da moja vagina 'proizvodi zvukove'?

- Da.

Iznenadni zvukovi, koji najčešće zvuče kao "ispuštanje vetra", neizbežni su prilikom vaginalnog seksa. Vazduh iz vagine prilikom seksa mora da izađe u trenutku kada menjate pozu, a najčešće se to događa kada je muškarac pozadi. Ne treba da se brinute i ne treba da vam bude neprijatno.

4. Da li je normalno masturbirati pet puta nedeljno?

- Da.

Žene uglavnom masturbiraju ređe nego muškarci, ali to ne znači da je samozadovoljavanje nezdravo.

Istraživanje koje je 2009. sproveo univerzitet u Indijani pokazalo je da samo tri posto žena masturbira više od četiri puta nedeljno (isto radi 17 odsto muškaraca).

Masturbacija diže raspoloženje i jača vaginalne mišiće.

- Više je razloga zbog kojih žene masturbiraju. Žele da osete seksulano zadovoljstvo, da smanje stres i lakše zaspe. Sve dok ne stvara problem u vezi, uživajte - savetuje dr Keli Sušinski.

5. Da li je normalno da se kao heteroseksualka palim kad vidim dve devojke u pornićima?

- Da.

Istraživanje je pokazalo da porno navike nemaju veze sa tajnim požudama kod žena, dok je kod muškarca suprotno. Njih uzbuđuje ono što odgovara njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Drugim rečima, žene jednako uzbuđuje kada gledaju heteroseksualni kao i homoseksualni seks, bez obzira na njihovu seksualnost.

Istraživanje je pokazalo da žene koje privlače muškarci, kao i žene koje privlače druge žene, vole da gledaju filmove koji pokazuju isključivo seksualne igrice između žena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online