Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.10.2011.
08:00
intimatemedicine.com. A

Smrtonosni seks

Da li ste znali da na neke ljude pomisao na smrt tokom seksa deluje stimulativno?

Čuvena scena iz filma "U svetu čula" u kom glavna glumica davi svog partnera kako bi mu pružila jači orgazam
 

Osećaj smrti tokom orgazma kao fetiš

Iako zvuči vro morbidno i neuobičajeno, postoje primeri pojedinaca, koji svoje seksualno iskustvo namerno završavaju smrću zbog većeg uzbuđenja tokom samog vrhunca. S namerom ekstremnog seksualnog doživljaja i učinka adrenalina na orgazam. Mnogo puta se to izvodi davljenjem, gušenjem, direktnim dvostrukim ubistvom ili zajedničkim samoubistvom pri doživljavanju orgazma. Ljudi koji svoju seksualnost i fetiše vode tako daleko su uvek iznova u takvim ili drugačijim opasnostima, jer se radi o namernom ili pak nenamernom činu smrti. Mnogo puta je prisutan samo lakši oblik povrede, na primer paljenje određenog dela tela, kapanje vrućeg voska po telu ili sečenje kože oštrim predmetom. Svakako spomenute stvari zvuče kao nešto uz šta se erotsko iskustvo može završiti vrlo tragično.

Pored filma "U carstvu čula", ovom temom se bavio i Pedro Almodovar u svom filmu "Matador". Pogledajte video!


Majkl Hačins - seksualno samoubistvo

Najpoznatiji primer samoubistva tokom seksualnog odnosa je primer bivšeg pevača grupe INXS, Majkla Hučinsa. U trideset i sedmoj godini života, na vrhuncu svoje karijere našli su ga mrtvog u hotelskoj sobi. Pokraj njegovog golog tela ležao je pas, kojeg je Michael upotrebio u svojim erotskim igrama, zbog gušenja tokom kog se seksualno uzbuđivao. Ono što je počelo kao seksualna igra, završilo je kao tragičan kraj jednog obećavajućeg talenta.


Frojdov tanatos - nagon smrti

Prema Frojdu, ljudsko ponašanje pokreću dva glavna nagona. Prvi je eros (nagon ljubavi) i drugi tanatos (agresivni nagon), i oni stoje kao dve suprotnost. Cela teorija je posledica opažanja pacijenata, koji su imali sadističko mazohističke nagone. Razlikujemo dakle agresiju usmerenu prema sebi i agresiju usmerenu prema drugima, što se pokazuje i u seksu. Kod osoba, koje orgazam rado povezuju sa smrću, tanatos je mnogo aktiviniji od erosa. Nagon agresije, uništavanja i prolaznosti tako postaje ono što kod pojedinca izaziva visok stupanj uzbuđenja, zadovoljstva i naslade te tako i orgazam, koji je veći od bilo kakvog zemaljskog užitka.


Seks se na železničkoj pruzi

Možda vam pri čitanju na pamet pada nedavna novost o paru, koji u trenutku strasti rešio da vodi ljubav baš na železničkim šinama. Vest o njihovoj strašnoj smrti potresla je kako Južnu Afriku tako i ceo svet. Par se nimalo nije brinuo zbog opasnosti, jer su krikove konduktera iz vlaka koji se približavao jednostavno zanemarili i potpuno se prepustili užitku. Muškarac je umro na licu mesta, a žena nekoliko sati kasnije u obližnjoj bolnici.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 12:54
I nije vlak nego VOZ koji se približavao!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online