Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.07.2012.
08:00
Intimatemedicine, Vestionline A

Da li znate da stignete do orgazma?

Mnoge žene ne mogu da dožive orgazam, a uglavnom je to zbog toga što ne znaju šta ih uzbuđuje. Kako i uz čiju pomoć pritisnuti prava mesta?

Teškoće s postizanjem orgazma

Bez obzira na činjenicu da su se današnje žene seksualno potpuno oslobodile, mnoge od njih još imaju probleme s postizanjem orgazma.

Uzrok anorgazmije je uglavnom taj što žena ne zna šta je uzbuđuje
 

Ta pojava se stručno zove anorgazmija, a razloga za takvo stanje ima bezbroj. Glavna je podela na psihičke i fizičke razloge. Razlog, o kojem ćemo ovog puta govoriti, spada u obe grupe. Uz sve zdravstvene i i psihološke razloge postoji mogućnost da žene jednostavno ne znaju šta ih uzbuđuje, bilo zbog toga što imaju određene predrasude o seksu, bilo zbog toga što jednostavno nisu dobro istražile svoje telo.


S kim možete razgovarati o ovom problemu?

Samom sebi najbolji lekar i seksolog čovek može postati tek kada dobro upozna svoje telo i njegove reakcije na određene nadražaje. Do tada, tu su seksolozi ili seksualni terapeuti, koji će "pacijenta" voditi korak po korak i tako sve do krajnjeg cilja. Naravno, on će morati da postavlja direktna i neugodna pitanja, na koja treba iskreno odgovarati, kako bi zajedno s "pacijentom" mogao početi da istražuje njegovu seksualnost.

Masturbacija je sjajan način da otkrijete šta vam baš prija

Seksualni terapeuti vrlo odlučno staju u obranu masturbacije, jer je jedna od njenih pozitivnih posledica poznavanje vlastitog tela. Kod uklanjanja teškoća može pomoći i kvalitetan bioenergetičar.

Otkrivanje vlastitog tela

Da bi pojedinac mogao otkriti svojstva svoje seksualnosti, najpre mora dobro da istraži svoje telo i spozna načine na koje ono reaguje na određene erotske nadražaje. Žene to mogu učiniti tako što će najpre utvrditi odgovara li im više samo nadraživanje klitorisa i vagine ili im jači nadražaj pruža direktna penetracija u vaginu. A možda su joj za postizanje orgazma potrebne obe vrste podražaja.

Nekim ženama odgovara duga predigra, dok na druge takva predigra deluje destimulirajuće.

Seksolozi i seksualni terapeuti snažno podstiču žene da razgledaju svoju vaginu i da se toge ne stide. Preporučuju im da slobodno masturbiraju pred ogledalom i da nemaju zadrški prema divljenju svojoj vagini.


Treba imati i partnera punog razumevanja

Već sam razgovor o tome šta vas uzbuđuje i šta to vašem telu omogućuje seksualni vrhunac, otkloniće vašu sramežljivost, strahove i sve neugodne osećaje koji su opterećivali vašu seksualnost. U takvom slučaju je dobro imati partnera koji zna da sluša i, koji je zbog vašeg zadovoljavanja, spreman da isproba više stvari, pa zajedno s vama istraži vašu seksualnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online