Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.12.2017.
19:01
D. Pašić - Vesti A

Čuvari tradicije na tromeđi

Srpski klub "Nikola Tesla" iz Filaha grada na obali Drave, u pokrajini Koruška obeležio je nedavno u hali Landskron 10 godina uspešnog rada. Domaćini, članovi udruženja i Uprave su tim povodom organizovali proslavu.

D. Pašić
Blistao na bini: Izvođački ansambl kluba "Nikola Tesla"

- Napunili smo 10 godina ove godine u martu, ali smo zbog našeg susreta folklora tromeđe, proslavu pomerili i sada je organizovali - kazao je sekretar kluba Bojan Glišić.

On kaže da je želja ljudi u klubu bila da se na dostojan način obeleži prva decenija rada i da je goste pozdravio predsednik kluba Zdravko Vidović.

- Istovremeno smo hteli u okviru ovog jubileja da predstavimo novi projekat i manifestaciju odnosno godišnji koncert, koji ćemo ubuduće održavati svake jeseni. Imali smo raznovrstan program, za sve uzraste i svi su uvereni da smo napravili odličan potez. Važno je da se dosta mladih uključilo u ovaj projekat - rekao je Bojan.

Srpski klub iz Koruške, koji je na tromeđi Austrije, Italije i Slovenije okupio brojne članove i prijatelje društva, kako bi zajedno proslavili i ponosno se prisetili na deceniju rada i uživali u bogatom folklornom programu.

U kulturno-umetničkom programu su pored domaćina, učestvovali i KUD Jugos iz Minhena, KUD Opanak iz Salcburga i SKUD Vidovdan iz Ljubljane.

- Zahvalni smo našim prijateljima i gostima, što smo uspeli da na godišnjem koncertu uz njihovu pomoć i gostovanje napravimo odličan program, koji je pored naše publike oduševio i predstavnike iz skupštine grada Vilaha -prenosi Glišić.

Počasni gosti iz skupštine grada bili su magistar Petra Oberauner, prva zamenica gradonačelnika, te Horst Hofman i Alim Gergilu, članovi gradske Skupštine ali i počasni član kluba i dugogodišnji i bivši gradonačelnik Filaha, Helmut Mancenrajter.

Posle koncerta i predavanja plaketa, goste je zabavljao bend do ranih jutarnjih sati.

D. Pašić

Zahvalnice

- Plakete zahvalnosti i zahvalnice smo ovom prilikom dodelili osnivačima kluba, svim dosadašnjim predsednicima, kulturno-umetničkim rukovodiocima, društvima iz Zajednice srpskih klubova Koruške, te dugogodišnjim članovima kluba i folklora. Upravo njima smo najzahvalniji što postojimo i što iz godine u godinu postižemo sve bolje rezultate rada - zahvalan je Glišić, koji podvlači da posebnu zahvalnost udruženje duguje roditeljima dece, koja su članovi, uglavnom folklorne sekcije, koja je i najbrojnija




 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online