Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
18:18
Z. Vicelarević - Vesti A

I štampari rasli uz "Vesti"

Ljudi koji su svakodnevno sa "Vestima" nisu samo naši zemljaci. Prvi kojima novina dođe u ruke su Turci, Avganistanci, Iranci, pa čak i jedan Englez. Najtiražniji dnevni list dijaspore se štampa u štampariji Print Marketing & Sales.

Z. Vicelarević
Oni štampaju "Vesti": Ekipa sa mašine za rotaciju

Pre nego što ogromne bučne mašine krenu u takozvanu rotaciju, prvi kontakt van naše firme imaju radnici u kompjuterskom delu štampanja (EDV).

- Mi pružamo kompjutersku podršku štampariji. Sa "Vestima" imamo odličnu saradnju. Zajedno sa "US Todadž", "Vesti" su najkorektnije i trude se da urade uvek sve kako treba. I u našem delu posla može da krene loše, ali se uvek završi dobro, zahvaljujući razumevanju, a pre svega želji da se posao uradi na vreme i na najbolji način - kaže nam Patrik O" Konor, uz koga su u kompjuterskom delu i Džumhur Ajana i Džijan Girlučan.

Z. Vicelarević
Šalju "Vesti" u Evropu: Jalčin Sariarslan, Sezgin Javus i Kemal Ardič

Patrik ponosno ističe da je poreklom Irac i da je njegova domovina još u Evropskoj uniji, dok su Džumhur i Džijan Turci.

Džumhur Ajana je od prvog dana sa "Vestima", još od vremena kada su se "lepili filmovi".

- Sećam se kada smo morali u toku proizvodnje po nekoliko puta da menjamo strane, za Austriju, Švajcarsku, a bilo je menjanja i za američko izdanje. To je bilo vrlo komplikovano i zahtevno, ali smo radili uvek koncentrisano i sa zadovoljstvom za "Vesti" - rekao nam je Džumhur koji vodi poreklo, prema njegovim rečima sa Balkana, ali ne zna tačno da li su mu preci bili Srbi.

Z. Vicelarević
Patrik O' Konor, Džumhur Ajana i Džijan Girlučan

Kada su novine odštampane, "Vesti" prelaze u ruke radnika distribucije koji ih direktno sa trake šalju u razne delove Evrope:

- Sa "Vestima" sam odrastao u poslovnom smislu. Kada su "Vesti" počele da izlaze naša štamparija se zvala TER drukeraj, a ja sam tada radio na sortiranju novina i sa "Vestima" sam prošao gotovo sve faze. Koliko je meni poznato, "Vesti" su velike srpske novine i to veoma dobre. Ono što je meni bitno je da imam odlične kontakte sa uredništvom i tehničkim odeljenjem. "Vesti" su nam dobar poslovni saradnik. Tehničke probleme koji se događaju ponekad kod vas, a ponekad kod nas rešavamo u hodu i do sada nam je uvek uspevalo da "Vesti" budu odštampane - kaže Ali Reza, glavni poslovođa proizvodnje, poreklom Iranac.

Z. Vicelarević
Prošao sve faze: Ali Reza

Prepoznaje ćirilicu, ali srpski ne zna

Ali Reza je odavno sa "Vestima" i dodaje:

- Danas se, uopšteno gledano, novine manje prodaju, a nekada je bio ogroman tiraž, ali se "Vesti" i dalje dobro štampaju kod nas - kaže Ali.
On je naučio da pravi razliku između ćiriličnog i latiničnog izdanja, ali da čita i kaže neku srpsku reč nije naučio.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online