Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.02.2018.
18:49
Ž. Marković - Vesti A

Evropa u Kolu

Skupština Folklorno-muzičkog društva Kolo održana je u prostorijama društva u Nojhauzenu, a pred više od 60 članova ovog udruženja skupštinu je vodio predsednik Željko Cvijetić.

Na samom početku, Željko Cvijetić je pozdravio sve prisutne i pročitao dnevni red, posle čega je usledio izveštaj. Cvijetić je izrekao samo reči hvale na račun udruženja, kao i mesta gde su sve nastupali i gde su bili kao gosti na drugim zabavama. 

Jedinstveni u svetu

Na Skupštini FMD Kolo bila je prisutna i gospođa Mira Mihailović, vicekonzul konzulata u Cirihu, koja se skupštini obratila prigodnim govorom. Ona se najpre zahvalila na pozivu i pozdravila sve prisutne, a zatim je istakla da udruženje Kolo može biti ponosno zato što ima izgrađenu srpsku kuću na tlu Švajcarske, što je velika retkost, ne samo u Evropi, već i u celom svetu.

Navedeno je i da je Kolo učestvovalo na švajcarskim smotrama folklora, a predsednik Cvijetić je kao uspeh istakao i plasman među deset najboljih folkloraških udruženja u Evropi.

- Istina, bilo je propusta, kao i u svim drugim društvima, ali je to deo svakodnevnog života i rada - naglasio je Cvijetić.

Posle njegovog izveštaja sledio je izveštaj blagajnika, gospođe Snežane Plećaš, u kojem je ona potvrdila da je udruženje Kolo veoma dobro poslovalo i da je kasa pozitivna, a članovi nadzornog odbora su potvrdili da je blagajnik u prethodnom periodu dobro radio svoj posao i da nije bilo nikakvih reklamacija! Nakon toga su usledili izveštaji umetničkih rukovodilaca.

Na samom početku umetnički direktor Rajko Tomić obavestio je skupštinu da je prekinuta saradnja sa dosadašnjim umetničkim rukovodiocem Tanetom Milićevićem. Tatjana Tomašević, umetnički rukovodilac dečjeg ansambla, izjavila je da su deca solidno radila, a na kraju njenog izveštaja je, u ime bivše uprave, predala prigodan poklon predsedniku Cvijetiću za njegovo dosadašnje zalaganje u ovom udruženju, što je naišlo na gromoglasan aplauz prisutnih članova društva.

Posle toga je usledio izbor novog Upravnog odbora, a interesantno je da više od polovine članova bivše uprave, među kojima i predsednik Cvijetić, nije imalo volju da ostane u upravi.

U novoj upravi FMD Kolo našli su se Rajko Tomić, Miroslav Pavlović, Nebojša Jovanović, Radoslav Petrović, Snežana Plećaš, Stefan Petrović, Jelena i Saša Cvetanović, Željko Silirić, Srećko Jaćimović, Igor Stevanović i Snežana Đukić, dok su u Kontrolni odbor ušli Marko Koštica, Jovo Bradalić i Miki Antonijević. Mandat članova Upravnog odbora je dve godine, a posle biranja novih članova Upravnog odbora usledila je zajednička večera.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Zaigrali kolo sokakom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online