Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 05.09.2016.
10:16
alo.rs A

"Sa Tomom je uvek bila najbolja zabava, kockali smo se danima"

Lepa Lukić, legenda narodne muzike, sa osmehom se seća Tome Zdravkovića, sa kojim je najviše volela da nastupa jer se s njim najbolje zabavljala.

youtube.com/Jugoton Music
Omiljen među kolegama: Toma Zdravković

Lepa žali što neće moći da nastupi na koncertu u njegovu čast 28. septembra u "Kombank areni", jer smatra da će je biti previše u javnosti s obzirom na to da je svoj koncert zakazala za 17. novembar.

Kraljica narodne muzike ponosna je na činjenicu da je bila jedna od Tominih najboljih prijateljica. U ispovesti za "Alo!" se priseća druženja i anegdota o Zdravkoviću.

- To je bio jedinstven čovek, koji je, evo, doživeo i svoju drugu slavu. Pa ko to može?! Samo boem. Tom snagom boema voleo je sve, ko majmun. Bio je divan kao prijatelj, kakvih je malo u životu. Družila sam se s njim, a i radili smo zajedno na moru - počinje svoju priču Lepa, a koliko joj je drag taj period života govori osmeh na njenom licu.

- Pevali smo u Budvi u bašti "Pod lozom" 20 godina, a tu su bili i Dobrivoje Topalović i Zoran Kalezić. Družili smo se i igrali remi po ceo dan. Ostanemo tako do uveče i jedva stignemo da se istuširamo pred nastup koliko se zanesemo. Ali ja sam bila najčvršća. Čim ostavim karte, brzo se umijem, sredim, našminkam i izađem da pevam, kao da sam spavala sedam dana. A oni viču: "Joj, ženo, kako ti izdržiš?" i preskaču senke misleći da su bare koliko su umorni. To je bila super četvroka, do ludila smo se smejali. Toliko smo se družili, da sam znala kako Toma diše - kaže Lepa, koja tvrdi da je Zdravković bio poseban umetnik i da je harizmom zvezde odisao gde god bi se pojavio.

- Znao je Toma već tada da je veliki pevač, kako da ne. Kada neko loše peva, on bi rekao bez ustručavanja: "Vidi ga ovaj, peva ko kompir!" - sa osmehom se prisećala Lukićeva svih Tominih izjava kojima ju je oduševljavao.

- Bio je boem. Znao je i da se naljuti, ali bi ga to vrlo brzo prošlo. Voleo me je što sam boem kao i on, voleo je moj duh i moje šale. Umeo je da prihvati šalu kao pravi veliki čovek. Umire od smeha i kaže: "Kako ja ono, Lepa, kažem? Ajde me imitiraj". Onda ga ja imitiram i on onda crkne od smeha - kaže pevačica.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.09.2016. 18:10
ТОМА је био...јесте и биће непревазиђени КРАЉ народне музике! Пјевао је са срцем и душом....пјесме су му бесмртне и живјеће још дуго дугооо! Често га слушам и увјек се најежим и уз понеку и отплачем....јер сам одрастала уз његове пјесме....уз Силвану...уз Лепу...Бебу Селимовић....и многе друге који ме врате у срећно дјетињство са родитељима и неко много љепше вријеме.... Уопште је беспредметно да сада и овдје наводим уопште ово смеће са Гранда и Пинка, који шире некултуру. петпарачке текстове и неке пјесмичуљке који не вриједе 2 минута пажње а извођачи истих одмах дигну нос до небеса...као они су нешто постигли и важе за неког и нешто....А у ствари су велико ништа....!!!
Sreda 07.09.2016. 18:14
ht_tps://youtu.be/Z7OrsNLI6iQ ........ Toma Zdravkovic - Kad se voli sto se rastaje
Sreda 07.09.2016. 18:17
ht_tps://youtu.be/dKQokvWv1Jo .......... Toma Zdravković - "O majko, majko"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online