Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.05.2018.
18:41
Vestionline A

Mjuzikl "Reči od kamena" razbija vršnjačko nasilje

Hleb teatar u saradnji sa Pozorištem lutaka "Pinokio" priprema mjuzikl o vršnjačkom nasilju "Reči od kamena". Premijera je u sredu 30. maja u 20 na Večernjoj sceni Pozorišta lutaka "Pinokio", a prva repriza je 31. maja u 11č. U junu je predviđen veći broj izvođenja, između ostalog 23. juna gde je predstava uvrštena u program Konferencije „Pozorište i škola“.

Hleb teatar

Kroz sat vremena uz songove koji se uživo izvode i koreografije koje pričaju o devojčici Milici i njenom odrastanju, na jedan otvoreni, ali takođe šaljiv i maštovit način, progovara se o temi vršnjačkog, a posebno internet nasilja.

Potpuno drugačije, razigrano i raspevano, promrdavaju se temelji ovog izazova sa kojim deca često (ne) izlaze na kraj i u osnovnoj i u srednjoj školi.

Tekst mjuzikla je nastao u bliskom susretu sa decom i mladima, na osnovu njihovih priča, razmišljanja i komentara po pitanju vršnjačkog sajber nasilja, u toku projekta „Zajedništvo“, ostvarenog u više beogradskih osnovnih i srednjih škola. Ovaj projekat, koji je nastao u saradnji Hleb Teatra i Centra za dramu u edukaciji i umetnosti (CEDEUM), kreativnim dramskim metodama teži da stane na put vršnjačkom nasilju.

- Kroz umetnost je moguće progovoriti mnogo direktnije, a opet suptilno, o važnim, pa čak i bolnim temama. Da bi se shvatila ozbiljnost jedne pojave, potrebno ju je doživeti i saosećati sa protagonistima, što pozorište omogućava - kaže Sanja Krsmanović, autor teksta, reditelj i koreograf predstave.

Ulaznice su dostupne po ceni od 400 dinara, i mogu se rezervisati na mejl adresi: biletarnica@pinokio.rs.

Nakon predstave sledi razgovor sa stručnjacima u okviru tribina koje pozorište organizuje u saradnji sa Centrom za dramu u edukaciji i umetnosti (CEDEUM) i udruženjem „Umetnička Utopija“.

Hleb teatar

Produkcija predstave: Udruženje Umetnička Utopija

Realizacija: Hleb Teatar u saradnji sa Pozorištem lutaka „Pinokio“ .
Tekst, režija i koreografija: Sanja Krsmanovic Tasi

Muzika: Jugoslav Hadži

Kostim: Marija Milekić i Hleb Teatar
Animacija, program i plakat: Anastasia Tasi

Glumačku ekipu čine: Jovana Mihić (Milica), Milena Bozi(Beta), Sanja Krsmanovic Tasi (psiholog), Marta Keler (majka Ljubica, član benda), Jugoslav Hadži(otac Milisav, član benda), Julijana Vincan (Tanja, pevačica), Anđelka Petrović (Vanja), Ljubica Damević (Tijana, član benda), Sara Tasić (Bebica), Eldar Zubčević (Neša, član benda), Đorđe Trajkovi (Nik, član benda).

Dodajte i vi doprinos ovoj priči uz hešteg #nisamkamen. Vidimo se u sredu 30. maja u 20 časova u Pozorištu lutaka Pinokio, Bulevar maršala Tolbuhina 1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online