Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.10.2016.
19:23
S. Đurić - Vesti A

RTS najavljuje vruću jesen

U borbi za gledaoce i rejting mnoge televizije ne biraju sredstva, a publici najčešće nude jeftinu zabavu, kao što su rijaliti programi.

M. Karović
U nove radne pobede: Dragan Bujošević

I RTS je krenuo u ovu bitku, a boriće se - kvalitetom. Ako je suditi po najavama Dragana Bujoševića, generalnog direktora RTS-a, čeka nas vruća jesen. Dosta novca uloženo je u serijski program po kome je RTS poznat i priznat već decenijama, pa već do kraja meseca gledaoci u Srbiji, ali i dijaspori, moći će da gledaju poslednjih 12 epizoda serijala "Selo gori, a baba se češlja" Radoša Bajića, premijeru serije "Ubice mog oca", u režiji Gage Antonijevića, i "Sumnjivo lice", serijal koji radi grupa reditelja.

- Mi smo pristojna i odgovorna televizija. Štednja nije jedini razlog zašto smo uspeli. Posle mnogo godina imamo stabilno finansiranje RTS-a. Obaveza Vlade Srbije, po Zakonu o javnim servisima, jeste da omogući dovoljno i stabilno finansiranje. Vlada Srbije je posle dugo godina konačno ispunila jednu od tih obaveza - stabilno finansiranje. Verujem da će u narednoj godini ispuniti i ovaj drugi deo, dovoljno finansiranje, kako bi RTS bio još bolja televizija, imao bogatiji program, bolju sliku i bio vidljiv u celom svetu - rekao je Bujošević i istakao:

Alhemija radija i društvenih mreža

Novine u program uvodi i Radio Beograd, pre svega u jutarnji i noćni.
- Novi format, nova muzika na Radio 202. Približavanje i spoj radija i društvenih mreža. Videćemo šta ta alhemija novo donosi - rekao je direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović. Novi jutarnji program pod nazivom Na tri vode krenuo je pre nekoliko dana, iz tri studija Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i dopisništva Radio Beograda u Nišu. Osim najvažnijih jutarnjih informacija, vesti, stanja na putevima, prognoze vremena, u program će se javljati reporteri iz sva tri grada, uz temu jutra, savete lekara i obilje zanimljivih rubrika.

- Pre dve godine emitovali smo 20 sati premijernog serijskog programa, i to kada smo imali 10 miliona veće prihode. Sada ćemo emitovati 68 sati novog serijskog programa - dodaje generalni direktor Javnog servisa. Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa, najavila je između ostalog promene na Drugom programu, kao i kvalitetan sportski i muzički program.

- U zabavnoj redakciji pripremili smo nove emisije o zdravlju - RTS ordinacija, o modi za sve žene Lice i potpetice. Nova emisija u filmskoj redakciji Velika iluzija će privući filmofile. Što se sporta tiče, do Nove godine gledaoci će moći videti mečeve Lige šampiona, Lige Evrope, rukometno prvenstvo za žene i prenose najvećih teniskih turnira. Drugi program je dobio nove sadržaje, a emitovaćemo vrhunski dokumentarni program i strane serije, a bićemo podrška umetnicima koji se bave klasičnom muzikom. Osim toga, uskoro ćemo objaviti i način na koji ćemo izabrati predstavnika Srbije za Evrosong 2017. godine - kaže Olivera Kovačević.

Od Srbije do Rima i Beča


Javni servis RTS je najveći i najglomazniji sistem među srpskim TV stanicama i već godinama muku muči sa finansijama. Često su i na tapetu gledalaca koji im zameraju da stalno repriziraju stare serije, da kaskaju za svetskim TV trendovima. Ipak, rukovodstvo smatra da su i dalje bolji od svih ostalih.

- Radio-televizija Srbije i dalje je najgledaniji medijski servis odavde pa do Rima i Beča. Od svih javnih medijskih servisa u regionu, RTS je najgledaniji. Ove godine bili smo najgledaniji 254 dana u godini. Ako merimo gledanost danima, onda smo deset puta gledaniji od susedne televizije - rekao je Dragan Bujošević, generalni direktor Javnog servisa. Udarna pesnica ove kuće i dalje će biti dobro poznata TV lica - Žika Nikolić i njegova Šarenica, Mira Adanja-Polak, Tanja Peternek-Aleksić, Jovan Memedović i mnogi drugi. Informativni program ostaje i dalje prioritet, najaktuelniji i najgledaniji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online