Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.09.2010.
16:25
Vestionline A

''Parni valjak'': Koncert u Beogradu je poseban!

Koncert poznate zagrebačke grupe "Parni valjak", prvi nakon 22 godina u Beogradu, biće održan 16. oktobra u Beogradskoj areni, a repertoar će činiti njihove najpoznatije pesme, kao i one koje su nastale u poslednjih par godina, najavio je basista te grupe Zorislav Preksavec-Preksi.

On je kazao da im je koncert u Beogradu poseban, jer tu nastupaju prvi put od 1989. godine, kada su se predstavili u Hali Pionir. Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali svi članovi benda, vođa grupe Husein Hasanefendić Hus rekao je, prisećajući se početaka na sceni, da nisu očekivali da će toliko godina biti popularni i ukazao je da imaju plodnu karijeru.

Posle 20 godina slavni bend ponovo nastupa u Beogradu: ''Parni valjak''
 


On je dodao da nije postojao zadati pravac kako se grupa razvijala, već su se prilagođavali kako su okolnosti nalagale, ali i po osećaju. Hus je istakao da se nisu skupili zbog turneje, na kojoj se trenutno nalaze, već da planiraju da nastave da sviraju.   On je dodao da neće biti aktivni kao nekada, već će praviti manje koncerte.

Pevač "Parnog valjka" Aki Rahimovski rekao je da veliki rad stoji iza jednog koncerta, da puno vežbaju, jer vole da su sigurni na sceni, a jedina trema koja postoji jeste zbog adrenalina, a ne zbog neznanja.


Velikani rokenrola iz grupe "Parni valjak" se nalaze u završnici izrazito uspešne turneje koja je obišla skoro sve veće gradove nekadašnje Jugoslavije. Ova turneja protiče u znaku singla i dokumentarnog filma "Nakon svih ovih godina", a bend je 6. maja ove godine i definitvno potvrdio da snima novi album i objavljuje novi singl "Stvarno, nestvarno" čiji je spot objavljen sredinom jula.


Naslovi novih singlova njihovi fanovi će čuti na koncertu u Beogradskoj areni.
Grupa je svoj prvi album "Dođite na show!" objavila 1976. za PGP RTB i tako su otpočeli jednu od najuspešnijih muzičkih karijera u bivšoj Jugoslaviji.


Uz osnivača Husa, prvu postavu ovog popularnog benda činili su Aki Rahimovski, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić i Jurica Pađen.


Zasad poslednji studijski album "Pretežno sunčano?" objavili su 2004, a sledeće godine, nakon pune tri decenije objavljuju definitivno povlačenje sa scene uz veliki oproštajni koncert.


Članovi kreću svojim putevima, ali nakon četiri godine dolazi do spontanog okupljanja na sceni zagrebačkog kluba "Saks" (Sax) posle čega publika i celokupna muzička javnost insistira na ponovnom okupljanju "Parnog valjka". U bogatoj karijeri "Parni valjak" je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet lajv (live) albuma i četiri kompilacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online