Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.09.2017.
03:30
BKtvnews A

Jedite ovu biljku, imaćete velike grudi i bićete potentni

San mnogih žena je da nađu prirodno sredstvo koje će učiniti da grudi budu malo punije, a struk malo tanji.

pixabay.com
Piskavica je upravo ta čudotvorna biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma

"Da znate vrednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu." To je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata. Piskavica (lat. Trigonella foenum-graecum), može da se svrsta u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena. Ovo seme možete da nađete u skoro svakoj prodavnici zdrave hrane.

Velika nutritivna vrednost

Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među lekovitim svojstvima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin. 
Od vrednih minerala, sadrži bakar, gvožđe, magnezijum i mangan.

Lekovita svojstva

Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog semena. U zapadnoj herbalnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, pluća i gornjeg respiratornog trakta. Delotvorna je i protiv alergija i groznice. Stimuliše metabolizam jetre i bubrega, i na taj način zagreva vaše telo.

Piskavica smiruje i leči sluznicu disajnog, probavnog i urogenitalnog trakta. Snižava holesterol u krvi već nakon 10 dana primene. Dopuna u svakodnevnoj ishrani, dve velike kašike pomešajte s jogurtom ili voćnim sokom.

Izvrstan tonik za probavu

Piskavica u lečenju probavnog sistema deluje na nekoliko načina: stimuliše probavu, budi apetit i uklanja višak sluzi. Kao gorki tonik povoljno utiče na jetru i slezinu poboljšavajući njihov metabolizam. Koristi se kod teške probave, manjka apetita, slabosti, dijareje i kod uvećane
jetre i slezine.

Pročitajte još:

youtube.com/Legends Football League

* Na ovom rajskom ostrvu su skoro svi razvedeni

Piskavica ženama prirodno povećava grudi

Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu.

Postoje dva načina za ovo: masaža i pijenje čaja. Semenke piskavice možete da kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, a treba da ih potopite u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su semenke ispuštile svoje hranjive sastojke masirate grudi.

Čaj za povećanje grudi od piskavice pripremite na sledeći način:

Dve kašike semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, zatim procedite. U čaj od piskavice dodajte malo domaćeg meda, a možete i svež lim ako vam taj ukus više prija. Pijte polako, u malim gutljajima. Dozirajte najviše dve šolje dnevno.

Ukoliko ipak ne želite da iskoristite blagotvorna dejstva ove biljke, grudi možete da povećate i uz pomoć nekih drugih trikova, ali samo vizuelno.

Dojenje, PMS

Osim za lepotu, dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje bebe, na taj način bebe uzimaju potrebu kolčinu gvožđa i pomaže u dobijanju na težini. Takođe, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstiče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Jača potencija kod muškaraca

Osim što pomaže ženama, dobra je i za muškarce zbog diosgenina u svom sastavu. Diosgenin jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online