Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
01:30
Vestionline, Tanjug A

Italijanska kuhinja - zdrav stil života i odlična zarada

Druga "Nedelja italijanske kuhinje" počela je u Beogradu s ciljem da se promovišu originalni italijanski proizvodi, zdrav način života, ali i prehrambena industrija koja donosi izuzetne prihode.

Tanjug
Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco  na otvaranju Druge nedelje italijanske kuhinje u Beogradu

Pasta, hleb, sirevi (više od 600 vrsta), vina, sladoled, pirinač - samo su neki od tih proizvoda po kojima je Italija poznata u svetu, a da kupci mogu biti sigurni da su kupili originalni italijanski proizvod garantuje im oznaka d.o.p.

- Italija je u 2017. izabrana za najzdraviju zemlju u svetu po Blumberg helt (health) indeksu, a i ta kultura ishrane i ono što Italijani jedu (mediteranska kuhinja) deo je svetske kulturne baštine na listi Uneskoa - rekao je ambasador Italije u Srbiji Ðuzepe Manco.

Manifestacija će trajati do 26. novrembra i održava se u tri grada - Beogradu, Novom Sadu i u Subotici.

Za to vreme biće organizovano više od 20 događaja, uključujući seminare o kuhinji i književnosti, kurseve poslastičarstva, degustacije i predstavljanja napoletanskih piža majstora.

Dvadeset restorana imaće u tom periodu 20 različtih menija, a u određenim hipermarketima biće postavljene zone namenjene italijanskim proizvodima.
 

Tanjug
Degustacija italijanskih proizvoda

- Promovišemo zdrav život od kojeg i dobro zarađujemo - kaže Manco, navodeći da je 86 italijanskih proizvoda među najprodavanijim u celom svetu.

- Kada sednete za večeru, bilo u Italiji, bilo u Srbiji, vi imate utisak da se ne radi samo o hrani već o tome da provodite vreme zajedno sa prijateljima i porodicom, sa otvorenim vratima za goste. I hrana je kultura, mi promovišemo kulturni model. Srbija je u tom smislu idelano mesto jer Srbi takođe prihvataju ideju da je obed nešto što obuhvata kulturni, lični i prijateljski trenutak - kaže italijanski ambasador.

Dodaje da ima svoju omiljenu hranu, ali da ne bi nikome sugerisao šta obavezno treba da proba kada se nađe u Italiji.

Prema njegovom mišljenju je najbolje kupiti neki originalni italijanski proizod, a onda ga kod kuće pripremiti.

Tokom "Nedelje italijanske kuhinje" će biti održano i predavanja visoke kuhinje koje drži italijanski poslasticar Alesandro Petito, za poznavaoce vina degustacija enologa Barbare Tamburini a za ljubitelje književnosti veče u Italijanskom institutu za kulturu biće posvećeno odnosu izmedu hrane i književnosti sa profesorom Đan Mariom Anselmijem. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online