Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.01.2019.
05:30
b92.net, Vestionline A

Ovaj napitak briše toksine iz vašeg tela

Još je u davna vremena grčki filozof Hipokrat izjavio da sve bolesti započinju u crevima. Ta misao nikad nije zvučala tako istinito kao danas kada svedočimo tolikom broju ljudi obolelih od raka debelog creva.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako vaša creva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem telu se zadržava toksični otpadi, koji se posle resorbuju u organizam i bukvalno vas truju iznutra. 

Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog creva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom "neprijateljskih" bakterija. 

Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim obolenjima. 

Zbog toga, put do zdravlja započinje -detoksikacijom creva. 


Detaljan detoks prema receptu Viktorije Semjonove: 

Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili ceo organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruski stručnjak za prirodne oblike lečenja. 

Napitak za detoks creva 

Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti creva, već i sprečiti razvoj raka debelog creva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice. 

Sastojci: pola kg šargarepe; pola kg sveže cvekle; 1 šaka naseckanih sušenih kajsija; 1 šaka grožđica; 1 supena kašika meda. 

Priprema: Šargarepu i cveklu naseckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća. 

Potom dodajte naseckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim zakuva sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tečnost 1 supenu kašiku meda. 

Prebacite na neko hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati. 

Zatim procedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok. 

Kako biste što bolje očistili creva, primenjujte ovaj recept mesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana. 

Dobrobiti sastojaka iz ovog napitka 

Cvekla izvrsno čisti creva, jetru i krv te sprečava nastanak bubrežnog i žučnog kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži ceo spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući aminokiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak ćelija tumora u organizmu. 

Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva te sadrži beta-karoten, koji se u telu pretvara u vitamin A. Taj vitamin je snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar vašeg imuniteta, koji je i esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju. 

Šargarepa čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi i štiti od raka. 

Dobrobiti sušenih kajsija i grožđica su višestruke. Ovo sušeno voće u kombinaciji eliminiše višak sluzi iz vaših trbušnih organa te doprinosi zdravlju jetre i pankreasa. 

Sušene kajsije deluju poput blagog laksativa te podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Grožđice takođe podstič probavu te ublažavaju anemiju i smanjuju rizik od raka. 

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i “tečnim zlatom”, često se primenjuje kao prirodni lek u narodnoj medicini. 

Sadrži belančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu te ima snažna antibakterijska svojstva. Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost tzv. dobrih bakterija u crevima. 

Dodatni saveti za zdravlje creva: 

Izbegavajte masnu, prženu i prerađenu hranu i gotova jela. Jedite kupusasto povrće poput kelja, brokolija, kupusa... Konzumirajte hranu bogatu vlaknima, poput integralnog pirinča, zelenog lisnatog povrća, jabuke, bobičasto voćae i lanene semenke, jer takva hrana dodatno čisti zid creva i podstiče probavu. Uzimajte probiotike ili tzv. dobre bakterije, koje doprinose optimalnoj funkciji crevne mikroflore. Konzumirajte što više vode i nezašećerenih biljnih čajeva, koji ispiraju i eliminišu toksine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online