Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.05.2011.
13:23
Vestionline A

Vojvodina uputila izvinjenje Dačiću

Fudbalski klub Vojvodina uputio je javno izvinjenje zameniku premijera Srbije Ivici Dačiću zbog uvreda u autorskom tekstu koji se pojavio na zvaničnom sajtu novosadskog kluba.

Ivica Dačić

Upravni odbor Vojvodine izvinio se Dačiću, ali je saopštio i da se "ne smatra krivim, jer je bez znanja uprave kluba došlo do tog propusta".

"Ne želimo da se nijednog trenutka politika upliće u sport, i smatrajući da u finalnoj utakmici Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana ne postoji ni jedna politička konotacija, molimo da tako ostane do kraja sa ogromnom željom da pobedi sport", navodi se u saopštenju.

Uprava Vojvodine zamolila je Dačića za razumevanje.

"Molimo vas da shvatite da je to autorski tekst, ali bez obzira, ni takvu vrstu teksta klub ne podržava", ističe UO Vojvodine.

Istovremeno, autor spornog teksta Dragan Čapelja saopštio je da je "na zahtev Upravnog odbora povukao tekst, ali da ostaje pri svemu što je napisao, uz obrazloženje da je bio učesnik rata i da je ostao invalid". 

Dačić: Fudbalski klubovi da vode računa o ponašanju

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odbacio je kritike objavljene na zvaničnom sajtu Fudbalskog kluba Vojvodina ističući da svojim stavovima nikog nije želeo da vređa, već samo da upozori da fudbal u Srbiji nema rezultate koje građani zaslužuju.

Reagujući na uvrede u autorskom tekstu koji je juče objavljen na sajtu FK Vojvodina, a kasno sinoć povučen, Dačić je novinarima na Fakultetu političkih nauka rekao da je navikao na razne vrste pretnji i da ga to u svakom slučaju ne iznenađuje.

"Nikog nisam vređao, niti želim da vređam... Sport bi trebalo da pruža zadovoljstvo i uživanje ljudima, a ne da predstavlja mesto i poligon za nasilje", rekao je on.

Dačić je naglasio da u tom smislu i fudbalski klubovi imaju odgovornost i da moraju da vode računa o izjavama koje daju, kao i o ponašanju.

Dačić smatra i da je do kritika FK Vojvodina došlo jer je, nakon skandala u finalu fudbalskog Kupa Srbije kada su fudbaleri iz Novog Sada nezadovoljni suđenjem protiv Partizana napustili teren, tada rekao da je stvaranje atmosfere u društvu u kome će ponovo doći do nekog zaoštravanja između pojedinih gradova ili Novog Sada i Beograda, loše za državu Srbiju.

"Mislim da su toga svi svesni ", rekao je on, dodavši da je kritikovao "fudbalski sport uopšte, zato što nema toliko rezultata, koliko ima pažnje i ljubavi građana Srbije".

Na zvaničnom sajtu Fudbalskog kluba Vojvodina juče je objavljen autorski tekst sa fotografijama Ivice Dačića koji drži pištolj uperen u metu, i nereda u Maksimiru 1990. godine koji su prethodili ratu u Hrvatskoj.

Tekst u kome je iznet niz uvreda na račun Dačića potpisan inicijalima D.Č i objavljen je pod grbom Vojvodine i sa memorandumom kluba. Uprava novosadskog superligaša sinoć je povukla tekst sa sajta i najavila istragu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online