Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.12.2013.
12:12
Vesti - S. Nikolić A

Đoković: Bizaran gol još slađi

Srpski fudbaler govorio o spektakularnom pogotku za rumunski Kluž kad je gostujućeg golmana savladao sa gotovo pola terena.

 
Ima "posebnu" levicu: Damjan Đoković
 

Pobeda od 6:1 rumunskog Kluža u prvenstvenom meču sa Sageata Navodari rezultatski je spektakularna, ali posebnu dimenziju ovoj utakmici na samom startu dao je Damjan Đoković, čiji je pogodak u drugom minutu meča slikom obišao ceo svet.

Rumunija ili Italija
Damjan Đoković još uvek ne zna da li će se na kraju sezone vratiti na Apeninsko poluostrvo.
- U Klužu su naglasili da žele da otkupe moj ugovor sa Bolonjom, ali mi ta opcija ne odgovara u ovom trenutku. Svakako da povratak u Italiju spada u mogućnosti, jer u Bolonji prate moje nastupe i već u januaru mogu da me vrate. Ne znam da li bi to bio pravi izbor, jer borba za opstanak u Seriji A nije baš prijatno iskustvo - iskren je mladi fudbaler.

Malo remek-delo 23-godišnjeg srpskog fudbalera usledilo je nakon što je prethodno izveo korner sa leve strane, da bi u nastavku akcije dobio loptu nadomak centra igrališta odakle je raspalio i uspeo da prevari gostujućeg čuvara mreže.


- Bizaran gol poput ovoga nikada ranije nisam postigao, ali i takvi golovi se broje i još su "slađi" - objasnio je Đoković, čijem podvigu su zapažen publicitet dali i u Holandiji gde je Damjan započeo fudbalsku karijeru.


Bio je ovo treći prvenstveni pogodak talentovanog "veznjaka" koji je ove sezone iz Bolonje kao pojačanje došao u Kluž na pozajmicu, a čija levica spada u red "posebnih".


- Kada centriram loptu, nastojim da otežam posao golmanima tako što šutiram ka golu. Mreža tako može da se zatrese i ako niko ne dohvati loptu. Ovoga puta sam uz određenu dozu optimizma šutirao ka golu, a golmana je očigledno prevario nakvašen teren. Dobro sam nanišanio - raspoložen je mladić, koji nije krio želju da jednog dana nastupi za selekciju Srbije.


Ova ubedljiva pobeda prikriva slabosti Kluža u šampionatu Rumunije, gde nekadašnji učesnik Lige šampiona trenutno zauzima skromno deveto mesto.


- Previše smo bodova ispustili proteklih nedelja da bi mogli da računamo na neki bolji plasman. Nedostaje nam kontinuitet dobrih igara i rezultata - osvrnuo se Damjan Đoković na prosečne rezultate Kluža.

Razloge promenjivih igara Kluža treba tražiti i u činjenici da se svake sezone, pa i ove, u klubu promeni gotovo kompletan igrački kadar. Trenutno je na platnom spisku kluba čak 16 novih fudbalera.


- Previše je to izmena, a u svakom rumunskom klubu gotovo da nema domaćih fudbalera, uglavnom su sve stranci u kojima vlasnici vide moguću zaradu. Kod nas je slučaj da ako ne pobedimo, plata kasni. Nekoliko saigrača je išlo kod predsednika da se žali, to im se brzo obilo o glavu jer su prebaceni u drugi tim - rekao je Đoković.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online