Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.03.2015.
20:31 >> 23:34h
Vestionline A

LŠ: Šalke ponizio Real, rapsodija "zmajeva"

Real se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, ali posle poslednjeg sudijskog zvižduka navijači na "Santijago Bernabeu" su izviždali skupocene zvezde Madriđana. Šalke je očitao lekciju četi Karla Anćelotija, pobedio 4:3, ali zbog trijumfa šampiona Evrope u Gelzenkirhenu 2:0, Ronaldo i drugovi nezasluženo nastavljaju bitisanje u najjačem klupskom takmičenju.

Reuters
Vazdušni duel Kristijana Ronaldo i Marka Hogera

Znalo se da je Real u krizi, ali ni najveći pesimisti nisu očekivali da će šampion Evrope da bude ovako inferioran, slab, jadan...Nikakav! Da nije bilo veterana na golu Madriđana Ikera Kasiljasa, koji je u u poslednjim pet minuta skinuo dve lopte gostima, sada bi se pričalo o najvećem iznenađenju u skorijoj istoriji Lige šampiona.

Presudila je pobeda Reala 2:0 pre tri nedelje u Gelzenkirenu, ali je moralni pobednik dvomeča Šalke, čiji navijači su u delirijumu dočekali kraj utakmice. Nekadašnji golgeter Reala Jan Klas Huntelar osvetio se sa dva gola bivšem klubu, a predivan pogodak koji je dao u 84. minutu "zaledio" je "Santijago Bernabeu". Ipak, nije bilo sreće da Nemci naprave totalni preokret.

Real je prošao na kvalitet Ronalda, koji je oba puta glavom vraćao Real u igru. Kada je početkom drugog poluvremena, Benzema doneo prvo vođstvo domaćinu činilo se da je to kraj. Međutim, fenomanalni Šalke nije se predavao. Mladi, 19-godišni Sane poogravao se sa štoperima Reala Varanom i Pepeom. Ipak, sreća uz "kralja" - Real ide dalje...

OVDE pogledajte foto galeriju sa meča u Madridu

U drugom meču večeri gledali smo rapsodiju Porta, koji je razbio Bazel 4:0, a sva četiri gola bila su fenomenalna, ne zna se koji je od koga lepši, atraktivniji...Kada je Brahimi iz slobodng udarca u 14. minutu doveo "zmajeve" u vođstvo naslutilo se da će ovo biti veče Portugalaca, koji su vezli po travi "Dragaa" i pokazali da su najprijatnije iznenađenje dosadašnje Lige šampiona.

PROČITAJTE TOK OBE UTAKMICE!

90+2. minut - Završena je utakmica u Portu. Domaćin je io ubedljiv - 4:0.

90+4. minut - Kraj agonije za Real. Šalke je očitao lekciju Madriđanima, ali četa Karla Anćelotija srećno se plasirala u četvrtfinale. Zvižduci na "Santijago Bernabeu".

90. minut - Nova šansa za Šalke. Hevedes je šutirao, ali je Kasiljas spasio Real. "Santijago Bernabeu" zanemeo.
87. minut - Kasiljas spasava Real. Šalke napada, Sane igra sjajno, a tek su mu 19 godina.

84. minut - GOOOL - Huntelar postiže gol za Šalke. Vode gosti 4:3, drama u nastavku. Šalke mora da psotigne još jedan gol da bi se senzacionalno plasirali u četvrtfinale.

76. minut - GOOOL - Porto vodi 4:0. Strelac Vinsent Abubakar.

57. minut - GOOOL, nastavlja se goleada u Madridu. Mladi Sane donosi izjednačenje Šalkeu - 3:3.

56. minut - GOOL - Kazemiro "overava" Bazel. Fenomenalan gol sa 30 metara iz slobodnog udarca. Porto vodi 3:0.

53. minut - GOOOL - Real, konačno, vodi 3:2. Strelac je Karim Benzema, koji je solo prodorom doveo Madriđane u prvo vođstvo na meču.

47. minut - GOOOL - Porto na pragu četvrtfinala. Strelac Ektor Erera, koji je sa ivice šesnaesterca doveo "zmajeve" u vođstvo 2:0.

46. minut - Počela su druga poluvremena u Madridu i Portu.
45+1. minut - Poluvremena na obe utakmice. Real - Šalke 2:2, Porto - Bazel 1:0.

45. minut - GOOOL - Ne da Kristijano Ronaldo Šalkeu da napravi senzaciju. Portugalac izjednačio. I dalje zvižduci u Madridu. Ronaldo je u meča sa Šalkeom u osmini finala Lige šampiona postigao 78. gol u evrokupovima, čime se osamio na prvom mestu večne liste strelaca.

43. minut - Agonija Reala. Šalke napada, domaći fudbaleri ne znaju šta ih je snašlo. Mogu li gosti da nanesu novi udarac poljuljanom šampionu Evrope?

40. minut - GOOOL - Šalke vodi 2:1 u Madridu. Srleac Jan Klas Huntelar. Pre toga je Holanđanin pogodio prečku. Zvižduci na "Santijago Bernabeu".

39. minut - Veliki kiks štopera Reala Varana, ali Huntelar nije uspeo to da iskoristi. Ostaje 1:1 na "Santijago Bernabeu".
35. minut - Šalke se hrabro odupire moćnom Realu. U Portu dominacija domaćina, Bazel bez šanse da ugrozi gol "zmajeva".
31. minut - Kristijano Ronaldo je dobio žuti karton zbog ošztrog starta.

25. minut - GOOOL, Kristijano Ronaldo je izjednačio.

20. minut - GOOOL, iznenađenje na "Santijago Bernabeu". Vodi Šalke, Strelac Fuks. Odlično je asistirao Barneta.

14. minut - GOOOL, vodi Porto. Alžirac Brahimi iz slobodnog udarca dovodi "zmajeve" u vođstvo.

10.minut - Preti i Šalke, Maks Mejer je imao priliku, ali nema promene rezultata. U Portu, zasad, uspavanka, bez šansi.
5. minut - Real napada od prvog minuta. Ofanziva čete Karla Anćelotija.
1. minut - Počele su utakmice u Madridu i Portu.

REAL MADRID: Kasiljas, Arbeloa, Pepe, Varan, Koentrao, Kedira, Kros, Isko, Ronaldo,

Benzema, Bejl.

ŠALKE: Velenrojter, Hevedes, Matip, Nastasić, Fuks, Nojštader, Hoger, Barneta, Majer, Čupo-Moitng, Huntelar.

PORTO: Fabijano, Danilo, Majkon, Marsano, Aleks Sandro, Kazermiro, Evandro, Erera, Brahimi, Abubakar, Teljo.

BAZEL: Vaclik, Džaka, Šar, Samuel, Safari, Elneni, Fraj, Zufi, Gonzales, Štreler, Gaši.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online