Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.02.2018.
13:05
Vestionline A

Milivojević otvoreno: Za 30 godina smo imali tri rata, to nas je očvrslo

Luka Milivojević je postao jedan od ključnih igrača Kristal palasa. Do sada je postigao šest golova, a neki su bili ključni za osvajanje bodova.

EPA/PETER POWELL
Očvrsla ga teška vremena: Luka Miolivojević

Zbog toga je privukao veliku pažnju u Engleskoj, a poznati dnevni list "Tajms" je sa njim uradio veliki intervju. Nekadašnji vezista Crvene zvezde, Olimpijakosa i Anderlehta je pričao o mnogim stvarima, a posebno se osvrnuo na teška vremena kroz koja je prolazila naša zemlja.

- Sećam se kada su ljudi u mojoj zemlji čekali u redovima da kupe hleb i dva litra ulja. Imao sam šest-sedam godina tada. Kunem se da je bilo tako. To vas nauči kako da poštujete mnoge stvari. Ja poštujem život, novac i porodicu, razume se. U poslednjih 30 godina moja zemlja je preživela tri rata i vi posle toga postajete jači, naučite kako da preživljavate. Ludo je proći kroz tri rata. Srbija se suočavala i sa bombardovanjem 1999. godine, to su mnogo teške situacije - rekao je Milivojević za Tajms.

On je objasnio podatak da je Srbija među najvećim izvoznicima fudbaera. Trenutno 460 srpskih igrača brani boje evropskih klubova.

- Ako se osvrnemo samo koju godinu unazad, videćemo da smo od vrhunskih igrača u Premijer ligi imali Nemanju Vidića, Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova... Sada su tu Dušan Tadić i Nemanja Matić. Srbija ima mnogo talentovanih igrača, samo je problem što nemaju dovoljnu finansijsku podršku. Danas u fudbalu mnogi prvo razmišljaju o novcu, kako da kupe dobre automobile, kako da ga potroše. Razmišljaju o trošenju novca pre nego što ga i zarade. To je pogrešna odluka, momci bi morali da idu korak po korak, kao što sam ja radio. Imamo generaciju fudbalera koja je 2015. bila omladinski svetski prvak i 15 njih je napustilo Srbiju. Doduše, neki su se i vratili - istakao je Milivojević.

POVEZANE VESTI

Subota 10.02.2018. 17:07
"...to nas je očvrslo..."Шта је Србија доживела??? И фудбалери постали политички аналитичари. Па тикване погледај око себе, пола народа побегло у печалбу а остатак живи у беди. Вековима су нас бомбардовали, уништавали нам интелигенцију а преживели су само фудбалери што теби није јасно. Како смо ми то очврсли уби/јањем нашег националног бића???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online