Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2018.
07:15
P. Ž. A

Milinković tragičar posle rođendana!

Sergej Milinković Savić je 27. februara proslavio 23. rođendan, a dan kasnije bio je jedan od tragičara u eliminaciji Lacija u polufinalu nacionalnog kupa Italije. Milinkoviću je Donaruma odbranio penal u drugoj seriji, a posle promašaja i štopera Ramosa, Milanov defanzivac Romanjoli je sigurnom realilizacijom odveo "rosonere" u finale. Tamo ih čeka Juventus.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
Sačuvao mrežu

Inače, Juventus i Milan u ovom ciklusu italijanskog kupa nisu primili nijedan gol, pa ćemo videti koji će se od dva najbolja italijanska golmana na kraju radovati: legendarni Bufon ili njegov legitimni naslednik Donaruma.

Sergej Milinković Savić odigrao je ceo tok meča u Rimu. Lacio je bio za nijansu bolji rival, tražio prilike iz poseda lopte, a najbolju šansu imao je upravo Milinković Savić posle udarca sa 16 metara. Srpski reprezentativac nije bio na uobičajenom nivou, a krivac je njegov dojučerašnji saigrač Lukas Bilja, koji se od Srbina nije odvajao tokom svih 120 minuta. U produžecima takođe nije bilo golova, ali je bliži pogotku bio Milan. Neverovatan promašaj imao je Hrvat Kalinić u 117. minutu. Nakon kontre u kojoj je učestvovao i štoper Bonući, Kalinić je izašao sam ispred Strakoše, ali je šutirao visoko preko gola.

M. Todorović

Kežman: Biće najbolji u Evropi

Sergej Milinković Savić se prethodnih meseci dovodio u vezu sa gotovo svim najvećim klubovima Evrope, počev od Real Madrida, do Barselone, PSŽ-a, Mančeter Junajteda i Sitija, Juventusa, Liverpula... Direktor Lacija Igli Tare je ovih dana potvrdio da je klub prošle leta odbio ponudu od 70 miliona evra, a mediji spekulišu da će narednog leta njegova cena na tržištu preći 100 miliona evra.
- Tačno je da postoji veliko interesovanje klubova iz Italije, Engleske, Španije i Francuske. Ne bih o ciframa, ali sam siguran da će Sergej za nekoliko godina biti najbolji fudbaler Evrope. Pričamo o transferu na leto, a trenutno Lacio igra važnu sezonu i Milinković Savić je samo fokusiran na to - rekao je za italijanski Tutomerkato Mateja Kežman, bivši golgeter našeg nacionalnog tima, danas menadžer Sergeja Milinković Savića.

U penal-seriji, pored Milinković Savića i Ramosa, za "lacijale" je neprecizan bio i Lukas Leiva. Mrežu Donarume pogađali su Imobile, Anderson, Parolo i Lulić. Strakoša je s druge strane zaustavio udarce Rodrigeza i Montoliva, dok su precizni bili Bonaventura, Borini, Bonući, Kalhanoglu i Romanjoli.

Pjanić pogodio sa penala

U drugom polufinalu Juventus je savladao Atalantu sa 1:0 (prvi meč 1:0). Strelac jedinog gola bio je Miralem Pjanić u 75. minutu iz jedanaesterca. Prethodio je sporan detalj i navodni prekršaj nad Matuidijem. Torinezi su bez Iguaina i Dibale kontrolisali meč, a gosti iz Bergama zapretili su samo jednom, i to u 63. minutu kada je Gomez lobovao nepotrebno istrčalog Bufona, ali je lopta umesto u mreži završila na stativi.

Trener roso-nera Đenaro Gatuzo blistao je od sreće posle novog uspeha njegovog tima. Podsetimo, pre nekoliko dana Milan je takođe slavio u Rimu protiv Rome (2:0) u nacionalnom prvenstvu.

- Lacio nekih sedam-osam meseci igra sjajno kod kuće, vrlo su jaka ekipa u pogledu pojedinaca i taktike - kaže Gatuzo. - Mi smo imali dobar blok, pokušali da osujetimo rivala gde je najjači. Zasluge za ovo finale ima i Montela, nisam promenio mnogo toga. Igrači su počeli da veruju, ali još ništa nismo osvojili. Ne znam šta će biti posle juna s mojim ugovorom. Previše se o meni priča u poslednje vreme. Istina je da nisam bilo ko, ali moram mnogo da naučim u poslu koji mnogo volim. Ovde živim svoj san. Niko nikada mi nije dao ništa, put je još dug za mene.
Finale između Milana i Juventusa na programu je 9. maja u Rimu.

Basta ostao na klupi

Trener Lacija Simone Inzagi spremao je da u igru uvede i Dušana Bastu, verovatno umesto Adama Marušića, međutim odustao je od te izmene posle povrede Urugvajca Martina Kaseresa.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online