Utorak 11. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
12:22
Vestionline, ecfc.rs A

Najdoski na Kupu prijateljstva: Daleko je regionalna liga

U tandemu sa Miodragom Belodedićem činio je nepremostivi bedem pred golom Crvene zvezde u njenoj najuspešnijoj generaciji u istoriji. Zbog svoje srčanosti i odvažnosti da, kako su svojevremeno televizijski komentatori opisivali, ide glavom gde mnogi nisu smeli ni nogom Ilija Najdoski bio je i ostao miljenik Zvezdinih navijača.

Promo (Kup prijateljstva evropskih klubova)
Ilija Najdoski

Od istorijskog uspeha sa crveno-belima u Bariju i Tokiju prošlo je 27 godina, a Najdoski rado vraća film u vreme kada se sa Crvenom zvezdom okitio titulama evropskog i svetskog prvaka. 

- Iskreno da vam kažem, posle tih uspeha u Bariju i Tokiju niko od nas igrača nije ni bio svestan šta smo postigli. Tek sada, sa ove distance, posle 27 godina shvatamo kakav smo rezultat ostvarili i koliki je to uspeh za svakog fudbalera - rekao je Najdoski.

O Srbiji i Hrvatskoj 

Reprezentacije Srbije i Hrvatske očekuje SP u Rusiji. 

- Pre svega očekujem da igraju dobar fudbal. Najvažnije će biti da zadrže dobru atmosferu, pokažu pravo drugarstvo. Mi Balkanci smo poznati da na velikim takmičenjima, kada treba da se pokažemo, napravimo kiks. Ali, ako harmonija u ekipi bude na visokom nivou, to je druga priča. Kada je reč o favoritima za prvaka, može da se dogodi iznenađenje. Ipak, Brazil je svakako među favoritima, Španija može da napravi dobar rezultat, ali najviše bih voleo kada bi Srbija i Hrvatska napravile iznenađenje - istakao je Najdoski. 

On je prokomentrisao igre aktuelne generacije Crvene zvezde. 

- Zvezda je u zadnjoj liniji ove takmičarske godine igrala jako dobro. Ipak, po mom mišljenju, velika je šteta što nisu ostvarili bolji rezultat protiv CSKA, jer su to objektivno mogli. Smatram da su imali kvalitet i da su mogli da prođu dalje. 

Najdoski ovih dana sa ekipom Vardara iz Skoplja boravi na Zlatiboru na Kupu prijateljstva evropskih klubova, koji s pravom nosi epitet najkvalitetnijeg omladinskog turnira na ovim prostorima. 

- Dugo nisam bio na Zlatiboru, ovde je zaista prelepo. Kup prijateljstva je okupio najbolje ekipe, turnir je veoma kvalitetan, a ono što već sada mogu da konstatujem je da je organizacija odlična. 

Kada je reč o eventualnom povezivanju seniorskih ekipa, organizaciji regionalne lige na prostoru republika bivše Jugoslavije, Najdoski ističe da je realizacija toga još daleko.

- Lepo bi bilo da se regionalna liga formira, to se može zaključiti i na osnovu onoga što se vidi i na ovom turniru na Zlatiboru, ali po mom mišljenju još smo daleko od toga. 

Dotakao se čuveni fudbaler i najvećih problema sa kojima se suočavaju klubovi na ovim prostorima. 

- Svaki dobar i kvalitetan mladi igrač mora da se proda da bi klub preživeo. Svi klubovi u regionu su primorani to da rade kako bi se finansijski stabilizovali. Zato nema sumnje da su nam svima najveći problem finansije - zaključio je Najdoski. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online