Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.08.2018.
10:51
Vestionline, mondo.rs A

Evo ko sve može na "Marakanu"!

Listić na kom će pisati FK Crvena zvezda prvi put će se pojaviti na žrebanju za grupnu fazu Lige šampiona u četvrtak u 18 časova u Monaku. Ovo su najvažnije informacije.

EPA/LAURENT GILLIERON
 

Protiv koga će igrati naredne jeseni? Saznaćemo u četvrtak u 18 časova, kada u Monaku uz direktan prenos na Areni sport 1 bude počeo žreb za grupnu fazu.

Ove sezone sistem za kvalifikacije u Ligu šampiona je dodatno modifikovan pa su najjače lige u Evropi (Španija, Engleska, Njemačka i Italija) dobile po četiri direktna predstavnika u najelitnijem takmičenju, Francuska i Rusija po dva, dok su Portugalija, Ukrajina, Belgija i Turska dobile po jednog sigurnog učesnika u grupnoj fazi elitnog UEFA takmičenja.

Takođe, po jedno mesto ostalo je rezervisano za osvajače Lige šampiona i Lige Evrope. Međutim, kako su prošlogodišnji osvajači Real i Atletiko Madrid obezbedili učešće kroz La Ligu, "vajld kard" pozivnice prosleđene su šampionu Češke, Viktoriji Plzenj i trećeplasiranom timu u Francuskoj, Olimpiku iz Liona.

Potom, trebalo je "samo" da budu završene masovne kvalifikacije u kojima je šampion Srbije postao prvi klub u istoriji koji se domogao grupne faze Lige šampiona, a da je startovao u 1. kolu.

Gala finale eliminacija prikazano je u utorak i sredu uveče, kada su se "viđenim" učesnicima pridružili:

AEK Atina
Jang Bojs
Ajaks
Crvena zvezda
PSV Ajndhoven
Benfika

Timovi će biti žrebani u osam grupa po četiri ekipe, s tim da se klubovi iz iste zemlje ne mogu nalaziti u istoj. Pobednik i drugoplasirani iz grupe idu u nokaut fazu, dok će trećeplasirani dobiti novu priliku u šesnaestini finala Lige Evrope - rangu takmičenja u kom je Crvena zvezda zaustavljena prošle sezone.

Učesnici Lige šampiona 2018/19:

Šešir 1:

Real Madrid
Atletiko Madrid
Bajern Minhen
Barselona
Juventus
Pari Sen Žermen
Mančester siti
Lokomotiva Moskva

Šešir 2:

Borusija Dortmund
Porto
Mančester junajted
Šahtjor Donjeck
Napoli
Totenhem
Roma
Benfika

Šešir 3:

Šalke
Lion
Monako
Ajaks
CSKA Moskva
Liverpul
Valensija
PSV

Šešir 4:

Klub Briž
Galatasaraj
Jang Bojs
Inter
Hofenhajm
AEK
Crvena zvezda
Viktorija Plzenj

Prve utakmice grupne faze su na programu 18. i 19. septembra, a poslednje 11. i 12. decembra. Nokaut faza startovaće duelima osmine finala, 12. i 13. februara naredne godine.

Finale će se ove sezone igrati na stadionu "Metropolitano" u Madridu 1. juna, a titulu brani Real Madrid koji je trofej osvajao poslednje tri sezone.

Napominjemo da će od ove sezone utakmice grupne faze biti igrane u terminima od 18.55 i 21.00, dok će u nokaut fazi svi mečevi počinjati u 21.00.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online