Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2019.
00:21
Vestionline A

Liverpul siguran, Totenhem dobio ali i mnogo izgubio (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula pobedili su Porto na Enfildu, a u engleskom duelu Totenhem je golom Sona slavio protiv Mančester Sitija, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

EPA/ Peter Powell
 

Liverpul i Totenhem stekli su ovog utorka uveče na "Enfildu" i "Vajt hart lejnu" lepu, ali ne i kapitalnu prednost pred revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona.

"Redsi" će donekle bezbrižniji otputovati na drugih 90 minuta na "Dragau" naredne srede, gde će Porto sa Pepeom i Ektorom Ererom pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka posle simultanke koju je u prvih pola sata odigrao Roberto Firmino.

Liverpul je dominirao, što pokazuje ukupan broj šuteva (15-8), ali je bio loš u završnici pa su tako oba tima imala po tri udarca u okvir gola, što ukazuje da je Porto izvukao i dobar rezultat kako je mogao da prođe.

Engleski velikan je na savršen način otvorio meč, poveo je bukvalno iz prve prave akcije, već u petom minutu susreta.

Mane je prošao po levoj strani, odigrao u kazneni do Fimina koji je uočio Nabija Keitu na ivici šesnaesterca, njemu u šut "ulazi" Militao, ali je on samo uspeo da prevari svog golmana Kasiljasa koji nije mogao da spreči put lopti u mrežu (1:0).

Rano primljen gol je pokosio goste, raspala je koncepcija Porta, pa je u nastavku meča bukvalno svaka akcija Liverpula bila šansa.

Već u 26. je bilo 2:0. Henderson je poslao idealnu loptu za Aleksandar-Arnolda koji se sjajno ubacio po desnoj strani.

On je odmah odigrao paralelu kroz kazneni na drugu stativu do Roberta Firmina kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju (2:0).



"Pevce", međutim, čeka mnogo teži posao, ne samo zbog toga što su stekli minimalnu prednost nad Mančester sitijem pogotkom Hjung-min Sona, već i zbog toga što se Hari Kejn ponovo povredio i zbog uganuća skočnog zgloba morao pre ostalih da napusti teren "Vajt hart lejna".

Već u 11. minutu desio se prvi zanimljiv, a ujedno i sporan momenat. Sterling je šutirao, lopta se od Rouza odbila u korner, ali su gosti krenuli da signaliziraju glavnom sudiji Kujpersu da je levi bek Totenhema igrao rukom. Holanđanin se konsultovao sa VAR tehnologijom i na kraju opravdano odlučio da dosudi penal.

Aguero je namestio loptu na belu tačku, ali je izveo jedan od najgorih penala u karijeri. Šutirao je slabo i nedovoljno precizno, a Ugo Loris je uspeo da odbrani i treći penal ove sezone sa kojim se suočio.

Hari Kejn je u pokušaju da izblokira Delfa proklizao, a zatim mu je kolega iz reprezentacije stao na levi zglob, potpuno slučajno.

Ovakva situacija rezultovala je time da Kejna osoblje "pevaca" iznese sa terena, a umesto njega na terenu se našao Lukas Moura.

Ni jedni ni drugi nisu stvarali izgledne prilike, a momenat odluke pao je u 78. minutu utakmice.

Son je uspeo da pobegne odbrani Sitija, koja je signalizirala ofsajd, a zatim i da svojom snalažljivošću spreči loptu da izađe u gol-aut.

Niko mu nije prišao dovojno brzo, šutirao je tačno u Edersona, ali se brazilski čuvar mreže nije dovoljno brzo spustio na zemlju i lopta je prošla praktično ispod njega. Ipak, nije odmah moglo da usledi slavlje Spursa, s obzirom da je Kujpers ponovo gledao VAR.

Ovoga puta tehnologija je bila na strani domaćina – potvrđeno je da je Son nekako uspeo da zadrži loptu u terenu, te da je ofsajd zamci je izbegao za bukvalno par centimetara.

Do kraja utakmice se nije desilo ništa previše zanimljivo, sem što je jedan od navijača na stadionu u Londonu ušao na teren, pa je meč bio prekinut na jedan minut.

Rezultati četvrtfinala:

Utorak:

Liverpul - Porto 2:0 (2:0)
(Keita 5, Firmino 26)

Totenhem - Mančester siti 1:0 (1:0)
(Son 78)

Sreda:

Mančester junajted - Barselona (21.00)
Ajaks - Juventus (21.00)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online