Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2013.
10:35
Vestionline, Beta A

Vujošević: Desilo se, Vukoičić: Zasluženo

Treneri košarkaša Partizana i Crvene zvezde, Duško Vujošević i Vlada Vukoičić, složili su se posle meča da je šampion Srbije zasluženo slavio na "večitom derbiju" u hali "Pionir" rezultatom 77:67.

Neverovatna poslednja deonica i 15 poena Nemanje Gordića

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da se desilo da njegovi košarkaši pobede Crvenu zvezdu, ali je istakao da će utakmice ovih timova u budućnosti biti neizvesne i teške.

"Pre utakmice sam rekao da je ovo jedna u nizu utakmica koje igraju Partizan i Zvezda ove sezone i da može da se desi da mi dobijemo i, evo desilo se. Falio nam je Vladimir Lučić. Zvezda je bila u prednosti zbog domaćeg teerna. Naša finansijska situacija nas sprečava da se ravnopravno nosimo, ali momci imaju talenta, karaktera i želje", rekao je Vujošević posle meča.


Partizan je pobedio Zvezdu sa 77:67, što mu je prvi trijumf nad tim rivalom ove sezone, posle tri poraza.

Vlada Vukoičić i Duško Vujošević

"Igraće se još utakmica Partizana i Zvezde i svaka će biti teška i neizvesna. Njima sve čestitke na postignutom rezultatu, jer je Zvezda ove godine stvarno postala veliki protivnik i kada mu se uzme skalp, to je značajan trofej", rekao je Vujošević.

Najbolji igrač večerašnje utakmice bio je Partizanov krilni centar Žofri Lovernj, koji je pojačao ekipu u zimskom prelaznom roku i večeras pružio svoju najbolju partiju u crno-belom dresu. Novinare je zanimalo da li on može još da napreduje.

"Naravno da može još bolje. On je pre svega jedan momak posvećen totalno košarci i da je dobro igra. Ne samo u priči, već je spreman da trenira više od ostalih i da ulaže napor... ima čvrstinu i svaki trener bi ga poželeo u svom timu, a to će tek biti kada razvije svoj potencijal do kraja radeći ovako", rekao je Vujošević.

Tokom konferencije za novinare, neko od navijača je došao na prozor pres sale Pionira, koja je u prizemlju, i viknuo standardnu uvredu Vujoševiću "svinjo debela!", što je izazvalo osmeh svih u hali, a najviše trenera Partizana koji je zastao u priči uz širok osmeh.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je Partizan zasluženo pobedio i da su njegovom timu falile osnove za pobeđivanje - energija i trčanje.

"Prvi utisak posle utakmice se ne odnosi samo na taktiku, nego na jednu vrstu energije koja je postojala do 17:11 za nas. Do tada je bilo kako treba, a onda mi se čini da je naš tim stao. Partizan je imao mnogo više borbenosti, i timske i individualne. Mislim da su svih 10 njihovih igrača dali svoj maksimum što se tiče borbenosti i trčanja. To je osnov i prvi uslov da se priča o košarci", kaže Vukoičić.

Trener Zvezde rekao je da će analizirati zašto je to falilo i da je možda na ekipu uticalo to što su pre meča važili za favorite.

"Procenti za bacanja i za tri poena su bili niski, a to je u jednom delu zasluga Partizanove odbrane, ali mnogo više naše nekoncentracije", rekao je Vukoičić.

Novinar/navijač Zvezde se izvinio treneru Vujoševiču

 

Navijač Crvene zvezde, ali i novinar urednik portala Telegraf, Aleksandar Jovanović, koji je loptom u sredu uveče pogodio trenera Partizana Dušana Vujoševića tokom večitog derbija u hali "Pionir", izvinio se za svoj postupak treneru crno-belih, KK Partizanu, kao i svim navijačima.

 

On je kazao da je reagovao nepromišljeno pošto je došlo do incidenta u kojem su učestvovali igrači oba tima, odnosno pošto je pocčelo koškanje posle faula Davisa Bertansa nad jednim igračem Zvezde.

 

"Loptu koja se našla u mojoj blizini bacio sam u pravcu igrača i tom prilikom pogodio trenera Partizana Duška Vujoševića u rame. Nemam opravdanja za ovaj gest i želim da se ovom prilikom izvinim Vujoševiću, Košarkaškom klubu Partizan i navijačima oba kluba", naveo je Jovanović na portalu telegraf, ali je i dodao da na utakmici nije bio ni kao novinar, ni kao urednik.

 

"Bio sam navijač, ali se nisam poneo kao navijač i priznajem svoju krivicu. Spreman sam da ovo izvinjenje ponovim i lično svima koji zaslužuju moje izvinjenje i svima koji su se zbog ovoga našli povredjeni", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online