Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.11.2017.
19:55 >> 00:57h
Vestionline A

Evroliga: Micić sjajan, ali "armejci" prejaki za Žalgiris, Nedović presudio Efesu, prvi poraz Olimpijakosa (VIDEO)

U petak je kompletirano 5. kolo Evrolige. CSKA je očekivano savladao Žalgiris u Moskvi, Anadolu Efes je i dalje bez trijumfa pošto je Unikaha slavila u Istanbulu, a prvi poraz je upisao Olimpijakos pošto je izgubio od Barselone u "Blaugrani"

EPA-EFE/TOMS KALNINS
Vasilije Micić u duelu sa Lukom Dončićem iz Reala (Foto: Arhiva)

"Armejci" su stigli rutinski do trijumfa, na poluvremenu su imali +15 i tada je bilo jasno da Litvanci nemaju šta da traže. U nastavku, četa Šarunasa Jaskevičijusa je zaigrala bolje u trećem periodu irge, uspela da pripreti zahvaljujući raspoloženom Vasiliju Miciću, ali na startu poslednje četvrtine domaćin daje gas i preko raspoloženih De Kola i Klajburna stavra ubedljivu prednost. Onda seli opuštanje u redovima domaćina, što je Žalgiris iskoristi i ublažio poraz.

Domaćine je do četvrtog trijumfa u sezoni predvodio Nando de Kolo sa 25 poena, uz 10 asistencija. Vil Klajburn je ubacio 26, a Voroncevič 14 poena. Kod tima iz Kaunasa, najefikasniji je bio naš reprezentativac Vasilije Micić sa 20 poena, a imao je i sedam asistencija. Jedini dvocifreni kod gostiju bili su još Ulanovas sa 14 i Valinskas sa 11 poena.

Ni posle petog kola Anadolu Efes ne zna za pobedu. "Pivari" su u Istanbulu poraženi od Unikahe - 79:74. Presudila je trojka Nemanje Nedovića u finišu susreta. Ni odlična partija srpskog reprezentativca Vladimira Štimca, koji je postigao 17 poena i imao 11 skokova nije bila dovoljna za trijumf turske ekipe. Goste iz Malage do drugog trijumfa u sezoni predvodili su Šermadini, Nedović i Mekalum sa po 13, dok je naš as imao i osam asistencija. Dragan Milosavljević je ubacio samo dva poena za Unikahu, dok se Dejan Muslin nije upisao u strelce za samo četiri minuta na parketu.

U poslednjem meču 5. kola Evrolige Barselona je savladala Olimpijakos pred svojim navijačima sa 73:51 (14:14, 18:12, 17:15, 24:10) i tako nanela prvi poraz grčkom velikanu, koji je do večeras bio jedini tim sa svim trijumfima na svom kontu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Serafan sa 13 poena, a samo je još Oriola bio dvocifren sa 11 poena. Kod gostiju Papapetru je ubacio 11 poena, a iza njega je Papanikolau sa osam. Naš Nikola Milutinov je za 25 minuta u igri upisao četiri poena i šest skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online