Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.10.2018.
10:17
Vestionline A

Terzić: Sanjamo svoj san na javi, ali moramo malo i da spavamo

Selektor naše reprezentacije i odbojkašice presrećni posle ulaska i u finale Svetskog prvenstva.

EPA/Kiyoshi Ota
Celishodni Terzićevi saveti na meču s Holanđankama

Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo, odbojkaški mundijal...Naša ženska reprezentacija je u finalu i treću godinu uzastopno, a prvi put se domogla odlučujućeg meča na Svetskom šampionatu. Posle pobede protiv Holandije u polufinalu sreća je bila neizmerna.

- Ovo je najveći uspeh naše reprezentacije na svetskim prvenstvima. Sanjamo naš san na javi, ali sad moramo malo i da spavamo da bismo se odmorili i dali sve od sebe i u finalu. Odigrali smo težak meč, pod velikim pritiskom, ali se trud isplatio. Nije nam važno ko je protivnik u finalu. Stil igre Kine i Italije jeste različit, ali nama to nije važno - rekao je selektor Zoran Terzić, koji je predvodio odbojkašice i do bronze 2006, takođe u Japanu, što je do danas bio najveći uspeh odbojkašica na mundijalu.

Finale je u subotu, isto u Jokohami, u 12.40 po našem, a u 19.40 po lokalnom.

japan2018.fivb.com
Maja Ognjenović je sjajno razigravala saigračice

- Bila je ovo jedna od najtežih utakmica u mojoj karijeri. Imali smo uspone i padove na meču, ali smo pobedile i presrećne smo zbog toga - kazala je neposredno posle polufinalnog okršaja Maja Ognjenović, kapiten tima.

EPA/Kiyoshi Ota
Brankica Mihajlović razarački protiv holandskog bloka

Brankica Mihajlović takođe ističe da je utakmica bila izuzetno naporna, a Tijana Bošković, koja je bila briljantna s 29 poena, ukazuje šta je bio "X faktor" za pobedu:

- I srećni smo i ponosni. Pobedili smo jer smo igrali kao tim u odsudnim trenucima. Potudićemo se da i u finalu budemo na visini zadatka.

EPA/Kiyoshi Ota
Tijana Bošković je dovodila Holanđanke do očaja

- Srbija je jedan od najboljih timova na svetu. Možemo da budemo ponosni na svoju borbu, ali sigurno i razočarani. Nismo ostali dosledni u igri. Načinili smo četiri-pet kobnih grešaka koje su nas skupo koštale. Boli nas poraz, ali moramo da podignemo glave da bismo osvojili medalju - obrazložio je Džejmi Morison, selektor Holandije koja ne samo da nikada nije uzela odličje na odbojkaškom mundijalu nego i nije bila plasirana bolje od sedmog mesta (1998, takođe u Japanu).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online