Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.03.2018.
07:47
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 18. mart

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com/Moja Crvena Zvezda
Jedan od najboljih golova u večitim derbijima delo je Nebojše Krupnikovića

"Makazice" Krupnikovića

18. marta 1995. godine na stadionu JNA odigran je 99. večiti derbi na kojem je, prema izboru navijača Crvene zvezde, postignut najlepši gol u prvenstvenim okršajima Partizana i Zvezde u poslednje tri decenije. Reč je o „makazicama" Nebojše Krupnikovića, kojima je u 15. minutn savladao iznenađenog i nemoćnog Gorana Pandurovića. Rezultat je na kraju glasio 2:2, a strelci su bili još Adžić u 28. za Crvenu zvezdu, odnosno Čakar u 65. iz jedanaesterca i Saveljić u 77. minutu za Partizan.

Milorad Arsenijević

18. marta 1987. godine preminuo je Milorad-Mikica Antonijević, legendarni predratni fudbaler, najpre Mačve, pa potom BSK, dugogodišnji half čuvene generacije „plavaca" sa kojima je osvojio četiri titule prvaka Jugoslavije. Bio je član one čuvene reprezentacije koja je na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. zauzela treće mesto. Uz Marjanovića i Tirnanića jedini je naš fudbaler koji je pre Drugog svetskog rata proslavio „zlatni" jubilej – više od 50 utakmica u državnom timu. Posle rata inženjer Arsenijević bio je redovan profesor na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali i prva ličnost u našem fudbalu koji je bio učesnik Mondijala i kao igrač i kao selektor, pošto je vodio „plave" na SP u Brazilu 1950. Tvorac je "srebrnog" olimpijskog tima 1952. za koji mnogi kažu da je – najbolji u istoriji naše reprezentacije. 

Ingemar Stenmark

18. marta 1958. godine rođen je Ingemar Strenmark, legendarni skijaš i jedan od najuspešnijih švedskih sportista svih vremena. U alpskom skijanju istvario je čak 86 pobeda u Svetskom kupu. Bio je neprikosnoven u slalomu i veleslalomu. Osvojio je dve zlatne olimpijske medalje u Lejk Plesidu 1980, kao i tri tutule na Svetskim prvenstvima u Garmiš-Partenkirhenu '78 i Šladmingu '82. I danas se, uz nezaboravnog tenisera Bjerna Borga, smatra sportskom ikonom Švedske.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online