Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 21.01.2012.
23:06
Beta A

Stojković: Imali smo sve u svojim rukama

Rukometni reprezentativac Srbije Rastko Stojković rekao je posle večerašnjeg remija sa Nemačkom 21:21 u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva da su on i njegovi saigrači "imali sve u svojim rukama".

"Imali smo sve u svojim rukama, ne mogu da verujem da je ovaj momak (Sven Soren Kristofersen) dao gol u poslednjoj sekundi, jer sam verovao u pobedu do samog kraja", rekao je Stojković novinarima u Beogradskoj areni.

On je istakao da Srbija još nije izgubila meč na Evropskom prvenstvu "što je fenomenalna stvar".

"Glava gore, još nismo izugubili meč na prvenstvu što je fenomenalna stvar. 'Gazimo' do kraja... Idemo dalje, imamo dve utakmice, više i ne znam koliko nam bodova treba", kazao je Stojković.

Srednji bek Srbije Žarko Šešum rekao je da on i njegove kolege iz reprezentacije i dalje "zavise sami od sebe".

"Imali smo šansu da dobijemo, dugo smo vodili, ali smo svojim greškama primili lake golove. Ne treba da očajavamo, bod protiv Nemačke je veliki", kazao je Šešum.

Levo krilo reprezentacije Srbije Ivan Nikčević kazao je da je "orlovima" nedostajalo svežine i koncentracije u završnici meča.

"U završnici nam je falilo svežine i koncentracije. Da smo pogodili jedan od dva poslednja šuta sve bi bilo lakše. Onaj gol u poslednjoj sekundi je po malo razočaravajući", rekao je Nikčević.

"Sve je to rukomet, veliki je napor, dolazi do pada. Ekipa koja dozvoli da što manje vremena provodi u crnoj seriji na kraju pobeđuje", dodao je on.

Nikčević je istakao da je golman Nemačke Silvio Hejnfeter uspeo da ga isprovocira tokom utakmice.

"Pokušao je da me provocira, udario me je dva puta u glavu, rasekao me, a uspelo mu je jer sam promašio bitan šut. To je njegov način igre", zaključio je Nikčević.


Vuković: Izgoreli smo u želji da što pre prelomimo meč

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je posle večerašnjeg remija sa Nemačkom 21:21 da su njegovi igrači "izgoreli u želji da što pre prelome meč".

"Mislim da smo igrali dobro, ali izgoreli smo u želji da što pre prelomimo meč i onda smo dozvolili Nemcima da se potpuno vrate sa sedam golova zaostatka, čak i da strepimo za jedan bod", rekao je Vukovic novinarima u Beogradskoj areni.

Martin: Dobro smo se borili

 

Selektor rukometaša Nemačke Martin Huberger rekao je da se njegova reprezentacija "dobro borila" u remiju sa Srbijom.

"Veoma smo srećni zbog osvojenog boda na kraju. Igrali smo kao tim, tvrdo i nismo odustajali. Osvojili smo bitan bod. Znali smo da nećemo dobiti puno prilike u napadu, jer je srpska odbrana odlična", rekao je Huberger.

Vuković je istakao da su njegovi igrači promašili nekoliko dobrih šansi.

"Promašili smo nešto što nismo smeli, a i bilo je nekih čudnih odluka sudija u važnim trenucima. To je sport i nadam se da će i nas sreća pogledati".

Selektor Srbije je istakao da ne može da zameri Ivanu Nikčeviću promašenu šansu, kada je iz kontranapada pogodio stativu pred sam kraj meča.

"Dešava se to u sportu, ja ne mogu nekome da zamerim ako se nešto promaši, a pri tome se igrač baca na glavu. Verovatno bi svi zajedno potpisali ovo sve što smo do sad napraviti, tako da treba biti normalan i realan", kazao je Vuković.

On je rekao da srpski igrači treba što više da se odmore, jer ih čekaju bitne utakmice.

"Imamo još dva meča da osiguramo polufinale, teoretski nam treba jedan bod, tako da moramo nastojati da se što više odmorimo. Momci su se mnogo potrošili danas i fizički i mentalno. Videli ste tugu na njihovim licima, to znači da su uložili sve, a nisu dobili ono što su očekivali", ocenio je Vuković.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak igra protiv Švedske, a u sredu protiv Makedonije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online