Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 15.12.2012.
18:38
Vestionline A

Rukometašice Srbije stale u polufinalu

Ženska rukometna reprezentacije Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je danas u polufinalu poražena od Crne Gore sa 26:27.

Velika borba završena pobedom Crnogorki

Reprezentacija Crne Gore drugi je finalista Evropskog prvenstva za rukometašice. Posle velike borbe u Beogradskoj areni selekcija Srbije je poražena sa 27:26 i u nedelju će igrati protiv Mađarske za bronzanu medalju, dok će se za titulu boriti Crna Gora i Norveška koja je deklasirala Mađarsku 30:19.

Početak meča pripao je našim reprezentativkama koje su povele sa 2:0, ali izabranice Dragana Adžića ekspresno su okrenule na 2:3. I naredni minuti meča protekli su u boljoj igri Crne Gore, koja je polovinom prvog poluvremena povela i sa četiri gola razlike (4:8). Ipak, Srpkinje nisu dozvolile da se rivalke značajnije odlepe i četiri minuta kasnije stižu na 'gol razlike 8:9.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena, naš tim je igrao sve bolje i pogotkom sjajne Biljane Filipović stiže i do vođstva od tri gola razlike - 14:11. Odlično je u tom periodu igre branila mlada Jovana Risović od sedam udaraca zaustavila je pet, ali u samom finišu prvog poluvremena dve greške naših, Crnogorke kažnjavaju za 14:13.

Najefikasnija u srpskoj ekipi sa sedam golova - Biljana Filipović

Početkom drugog poluvremena, reprezentativke Crne Gore ponovo prelaze u vođstvo koje nije bilo ubedljivo, kretalo se do dva gola razlike, sve do 49. minuta kada je Bilja Filipović ''dalekometnom paljbom'' izjednačila na 21:21.

Ipak, naš tim nije uspeo da ponovo preuzme vođstvo, Crnogorke su vratile prednost od dva gola razlike i tu prednost održavale do poslednjeg minuta meča. A onda, Andrea Lekić smanjuje na 27:26, zatim su naše uspele da se odbrane i imale dvadesetak sekundi da organizuju poslednji napad i izbore produžetke.

Selektor Saša Bošković je uzeo tajm-aut, posle čega je Filipović imala situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali nije uspela da svoju odličnu partiju kruniše golom za izjednačenje. Ostalo je 27:26 za Crnu Goru, koja će u finalu igrati protiv Norveške, dok Srbiji ostaje borba za bronzu protiv Mađarske.

Srbiju je predvodila Biljana Filipović sa sedam golova, kapiten Andrea Lekić postigla je pet, a Sanja Damnjanović četiri. Najefikasnija u ekipi Crne Gore bila je Milena Knežević sa osam pogodaka.

Utakmici u beogradskoj Areni prisustvovalo je oko 12 i po hiljada ljudi, što je novi rekord posećenosti jednog meča u istoriji Evropskog prvenstva u rukometu za žene.

Srbija će sutra od 14.30 sati u beogradskoj Areni igrati protiv Mađarske za treće mesto i bronzanu medalju, dok će Crna Gora dva i po sata kasnije igrati sa Norveškom za titulu šampiona Evrope.

Subota 15.12.2012. 18:58
E jbg falilo nam je i srece malo...Tomasevic nam se nije nesto razbranila a Srpkinje iz Crne Gore su skoro sve pogadjale u drugom poluvremenu.Sve u svemu,cestitam i jednim i drugim Srpkinjama.
Subota 15.12.2012. 20:27
Резултат утакмице је СРБИЈА - Србија 26:27
Subota 15.12.2012. 19:53
Ma sve cestitke devojkama na postignutom rezultatu. Nema veze sto su stale ovde, pokazale su da mogu i vise. Ima vremena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online