Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.10.2010.
18:03 >> 21:53h
Vestionline A

Jankovićeva bez otpora Zvonarevoj na startu Dohe

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković doživela je ubedljiv poraz od Ruskinje Vere Zvonareve 2:0 (6:3, 6:0) na startu Bele grupe završnog Masters turnira sezone u Dohi.

Daleko od forme - Jelena Janković

Već na startu meča Jankovićeva je prepustila svoj servis protivnici što joj je otežalo situaciju tokom prvog seta. Ruskinja je do prednosti od brejka stigla u trećem gemu, povela je sa 3:1, a potom je još jednom oduzela servis Srpkinji i završila prvi set sa ubedljivih 6:3.

Jelena je u prvom setu još i pokazivala neki otpor u pojedinim trenucima, ali je zato u drugom setu došlo do potpunog raspada u igri Srpkinje, koja nije uspela da uzme niti jedan gem.

Međutim, ovakav splet okolnosti donekle se i očekivao. Jelena je potpuno van forme, a u Dohu je došla sa prehladom iz Moskve, dok je Duševina, trenutno druga teniserka sveta, u životnoj formi sa dva finala na poslednja dva gren slem turnira.

Jankovićeva se nije pojavila na konferenciji za novinare, a lekarima se požalila da je imama problema sa vrtoglavicom tokom meča, pošto je u Dohu došla sa prehladom koju vuče od turnira iz Moskve prošle nedelje.

"Nisam se još oporavila od bolesti koju sam imala prošle nedelje. Posle meča sam zatražila lekarsku pomoć, a primila sam i infuziju. Teško sam disala tokom duela, vrtelo mi se u glavi i osećala sam se slabašno", navodi se u saopštenju dostavljenom novinarima u Dohi.

Jelena je rekla da se neće povući sa turnira i da će nastaviti takmičenje. U "beloj" grupi još se takmiče Belgijanka Kim Klajsters i Beloruskinja Viktorija Azarenka (igraju u sredu). Jelena naredni duel igra sa Klajsters u četvrtak.

Karolina ruši sve redom, lako sa Dementijevom

 

Prva teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki nastavlja sa fenomenalnim partijama i na završnom Masters turniru sezone u Dohi gde je u utorak, u okviru 1. kola kestenjaste grupe, deklasirala sedmu teniserku na planeti, Ruskinju Elenu Dementijevu sa 6:1, 6:1.

 

Dementijeva je u prvom setu, u samo sedam gemova, napravila čak 15 neiznuđenih grešaka, čime je praktično poklonila taj set igre Dankinji, koja se nalazi u fantastičnoj formi ove sezone u kojoj je osvojila čak šest trofeja. U drugom setu Dementijeva je bila nešto bolja, pružila je malo jači otpor Karolini, ali to joj nije pomoglo pošto je Dankinja sa tri brejka rešila taj deo igre identičnim rezultatom.

 

U drugom meču 1. kola ove grupe sastaju se Italijanka Frančeska Skjavone i Samanta Stosur iz Australije.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 4.550.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 1,5 miliona dolara. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online