Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.11.2016.
11:45
P. Živković - Vesti A

Legendarni golman Denis Šefik najavio u "Vestima": Biću trener u Arabiji

Želim da proširim srpske kvalitete i na drugu državu, da ih naučim kako da rade, a da posle mene ode još neko od naših trenera i igrača.

M. Karović - Vesti
Denis Šefik u "Vestima"

Još jedan dragi gost u poseti redakciji "Vesti". Denis Šefik, jedan od najboljih golmana u istoriji vaterpola - i dalje je željan igre. Trening i utakmice mu pričinjavaju zadovoljstvo. Iako je u septembru proslavio 40. rođendan, nekadašnji srpski reprezentativac došao je da podeli informaciju o izazovima koji ga očekuju u narednom periodu.

Vasović: Treba
da radi u Savezu

Slušao je Jugoslav Vasović svog prijatelja prilikom zajedničke posete "Vestima" i na kraju jasno poručio kakva Savez ima očekivanja od Šefika.
- Već duže vreme pokušavamo da se dogovorimo sa Denisom. Ideja je da počne da radi sa golmanima i da prenese na mlade ono što zna, a zna mnogo. Međutim, on i dalje misli da će braniti još desetak godina, pa čekamo da se pomiri sa činjenicom da to ne može večno da traje - rekao je Vasović.

- Za nekoliko dana idem u Saudijsku Arabiju - otkriva Šefik. - Destinacija je grad Damam, koji se nalazi tačno preko puta Bahreina. Veza je zajednički prijatelj, moj i od Jugoslava Vasovića. Već sam bio tamo, pa otprilike znam kakvi me uslovi očekuju i šta se od mene traži.

Šefik želi i dalje da brani, ali će bogato iskustvo stečeno tokom karijere, prenositi i kao trener.

- Želim da proširim srpske kvalitete i na drugu državu. Ideja je da oni nauče, a da posle mene ode još neko od domaćih trenera i igrača. Istina, Saudijska Arabija ima iskustva u radu sa našim ljudima. Vladimir Vujasinović je radio tamo, a sadašnji predsednik VSS-a Milorad Krivokapić bio je selektor. Ostajem sigurno dva meseca, treba poboljšati kvalitet da bismo imali prostor za dalje.

Šefik uverava da naši igrači i treneri imaju odličan status u Sadijskoj Arabiji.

- Oduševljeni su kad čuju da dolaziš iz Srbije. Znaju sve o vaterpolu, gledaju vas kao bogove, i prosto morate da ih ne razočarate u bilo kom smislu. Zbog tih očekivanja nekad posao može da bude i teži. Imaju dobar budžet, očekuju vremenom da će biti bolji.

Naravno, Šefik pomno prati situaciju u srpskom vaterpolu.

- Klubovi nam propadaju, to nije dobro. Nema ni interesovanja kada u našim ekipama nema reprezentativaca. Kada sam branio u Zvezdi, dok su igrali Prlainović, Pijetlović, Rađen i ostali, moj sin je dovodio celu školu na utakmice. Sada niko neće da ide, moramo nešto brzo da promenimo - poručio je Denis Šefik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online