Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 04.05.2014.
03:33
Z. Gligorijević - Vesti A

Kapital uzidali u dvorce

Milorad Krstić iz Crkvenca kod Svilajnca sa suprugom Mirom otišao je u Forarlberg u Austriji 1971. godine, gde su bili Miloradovi otac Miodrag i majka Ljilja. Roditelji su se vratili u zavičaj posle godinu i po dana, a Milorad i Mira su ostali. Posle penzionisanja više vremena provode u zavičaju, ali su često i u Forarlbergu jer su im u Austriji sinovi Srđan i Goran, a tamo se i leče.

Zaradili: Milorad i Mira Krstić
 

Milorad se doškolovao za elektrovarioca i automehaničara, a potom se zaposlio kao brigadir u firmi MG. Mira je radila u fabrici kablova, u kojoj sada radi njen sin Srđan, dok Goran radi u firmi u kojoj je radio Milorad.


- Posao je bio jako odgovoran. Naša firma MG, čiji je vlasnik bio Gehart Luser, pobedila

Miodrag poneo monografiju iz firme

je na tenderu za aerodrom u Dubaiju. Kada smo dobili taj posao, firma je preimenovana u Armstrong jer su nas kupili Amerikanci, pa smo postali mešovita firma. U Dubaiju smo napravili više od milion kvadrata - kaže Milorad za "Vesti" i dodaje da je u slobodnbo vreme igrao fudbal i bio treći stranac koji je položio ispit za fudbalskog sudiju, pa je 12 godina sudio utakmice.


Milorad kaže da se nije pokajao što su otišli jer su lepo zaradili, a deci su obezbedili siguran posao. On kaže da je imao sreće jer u Srbiji ništa ne bi stekao. Ovako je u Crkvencu napravio luksuzne kuće za oba sina. Pored toga, dopada mu se što je Austrija pravna država sa odličnim zdravstvenim sistemom, sudstvom i zaštitom radnika.


-U Svilajncu smo hteli da otvorimo firmu za reciklažu i kupili smo opremu. Međutim, kad se sin Srđan u agenciji u Kragujevcu raspitivao za izvoz, nije dobio nikakav odgovor. Nismo tražili novac, ni materijal, ni radnike jer sve možemo da obezbedimo. Hteli smo da recikliramo i pravimo granule. Srbi koji su se školovali baš za to hteli su da dođu i rade kod nas - kaže Mira.
 

Potomci po Evropi

Srđan i supruga Anita imaju ćerke Katarinu i Kristinu. Srđan vodi Klub "Jovan Jovanović Zmaj", koji su njegovi roditelji osnovali još pre desetak godina. Pošto je koreograf, folkloru obučava šezdesetak članova u Austriji i četrdesetak u Švajcarskoj. Gotovo na svakom takmičenju klubova srpskih zajednica oni odnesu pobedu. Katarina je slikarka, koja je pobeđivala na nekoliko takmičenja čak i poznate umetnike iz Austrije.
Goran živi sa suprugom Jelenom, ćerkom Nikolinom i sinom Stefanom.

 

Nedelja 04.05.2014. 07:25
Postali ste vlaske novine...undje-mundje...jel mozete da odete kod nekih pametnih i uspesnih ljudi u rasejanju, koji mogu da nam daju neki dobar savet, i misljenja,o zivotu uopste.ima ih dosta, od doktora, inzenjera, ekonomista...a ne ove sto dosli od ovaca i samo znaju da zidaju i da se hvale...imaju , imaju za njih, sta nas to briga
Nedelja 04.05.2014. 14:48
Milorad kaže da se nije pokajao što su otišli jer su lepo zaradili, a deci su obezbedili siguran posao. On kaže da je imao sreće jer u Srbiji ništa ne bi stekao. Ovako je u Crkvencu napravio luksuzne kuće za oba sina ---------------------------------- E moj ti šta ti vrijede te luksuzne kuće kad ti sinovi a ni unuci u njima neće živjeti....nego ona seljačka posla...."daj da komšije puknu od muke"...!!! Bolje i zidana od blata al' da ste zajedno....ovo ovako mi je....odvratno i kičeraj !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online