Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.03.2018.
20:55
Z. Marjanović - Vesti A

Rzav je odneo malog Boška

Bezbrižna igra dvojice dečaka u parku sa ljuljaškama na samoj obali Rzava u Arilju završila se, nažalost, tragično po petogodišnjeg Boška K. iz ariljskog naselja Rigošte koji se utopio u nabujaloj reci. Tragedija se dogodila u subotu, oko podneva, kada je petogodišnjak, po navodima njegovog ujaka Vladimira koji je sestriče doveo na igrališe, upao u nabujali Rzav i nestao u talasima reke.

Tanjug
Reka progutala dečaka

- Slučaj je policiji prijavio ujak dečaka i od tog trenutka je započela akcija članova štaba za vanredne situacije na pronalaženju ispašavanju dečaka. Pored pripadnika vatrogasno spasilačke ekipe iz Arilja u akciju su uključeni i članovi Tima za spašavanje na vodi iz Užica sa kompletnom opremom i čamcima, a u pripravnosti su bili i spasioci iz Čačka. Deo spasilačkog tima, kao i građani, pretraživali su reku Rzav nizvodno od mesta gde je dečak nestao, a spaisoci iz Užica su pretragu reke započeli još u Požegi jer je postojala mogućnost da je voda nabujale reke odnela dečaka daleko od mesta gde je nestao - objasnio je Saša Cicvarić, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Potraga za dečakom je trajala oko sat vremena i, pored nade spasilaca i građana, njegovo telo je pronađeno u mestu Sastavci gde se Rzav uliva u reku Moravicu, na oko kilometar i po od mesta gde je dečak upao u reku. Pokušana je reanimacija deteta na licu mesta, zatim u kolima hitne pomoći, potpom i u bolnici, ali bez uspeha.

Slušao vapaj brata

Prema svedočenju građana koji žive u blizini mesta gde je dečak upao u Rzav, sa reke se u jednom trenutku začulo zapomaganje i pozivi za pomoć, a najeziviji trenuci su bili kada je dečakov godinu dana striji brat neumorno objašnjavao okupljenim ljudima kakvu je kapu imao njegov brat u želji da pomogne da njegovog brata što pre pronađu i stalno ga pozivao da izađe iz vode.

Porodica nastradalog dečaka, prema rečima žitelja Arilja, živi veoma teško. sirotinjski, u kući izgrađenoj samo do prve ploče, a majka Snežana radi svakojake poslove kako bi deci obezbedila koliko-toliko pristojan život.

- Cele noći nismo spavali jer nam još uvek u glavi odzvanjaju pozivi ujaka nesrećno dečaka i njegovog brata da im neko pomogne - istakakli su Predag Mirković i Georgina Vučićević kojo živi u blizini mesta događaja i koji su obilazilo obalu reke u nadi da će dečaka pronaći živog.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online