Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 03.03.2012.
14:38
Beta A

Čomić: Beda je velika

Potpredsednica srpskog parlamenta Gordana Čomić istakla je na konferenciji Regionalne mreže parlamantarnih odbora za ekonomiju i finansije da je zadatak poslanika da nađu načine da se reše problemi građana koji od njih očekuju plan za bolji život.

Potpredsednica srpskog parlamenta: Gordana Čomić
 


"Beda je velika i građani očekuju odgovore na pitanja kakav plan ima vlada da im bude bolje, koliko će trajati kriza i ko je kriv. Ne možemo ostati nemi, jer ćemo od tih ljudi ponovo tražiti glas kao kredit da nam poveruju da umemo da nađemo rešenja koja su dobra za sve", rekla je Čomićeva.


Ona je podsetila da su u istoriji odluke na Balkanu donosile velike sile i neko moćniji, ali je istakla da je potrebno pogledati u sebe i uvideti da ovaj region ima dosta znanja.


"Naša sudbina je u našim rukama. Zemlje Balkana imaju potencijal i bez ustručavanja bi trebalo da razmotre i ponude nove ideje, uvažavajući mišljenje stručne javnosti", rekla je potpredsednica srpskog parlamenta.


Direktor kancelarije nemačke Fondacije "Fridrih Ebert" u Beogradu Mihael Erke je istakao da u modernim, demokratski uređenim državama, parlament ima izuzetno značajnu ulogu u kreiranju ekonomske politike. Zbog toga je, prema njegovim rečima, veoma važno da parlamentarci poznaju materiju o kojoj donose odluke, iako ne moraju biti stručnjaci, ali da bi trebalo i da uzmu u obzir i razmotre sugestije stručnjaka.


Direktor Instituta ekonomskih nauka u Beogradu Dejan Erić naveo je da je dodeljivanje Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU vratilo nadu i donelo novu energiju čitavom regionu da može biti bolje. On je istakao je saradnja parlamenata u regionu ima veliki značaj u evrointegracijama, ističući da zemlje Zapadnog Balakna treba zajedno da pokažu Evropi da zaslužuju da budu deo zejdnice evropskih naroda.


"Ostaje nam da sarađujemo i da ubrzamo proces integracije u EU, tako što ćemo kroz saradnju podići kvalitet života i ojačati ekonomije", rekao je Erić.


Na jednodnevnoj regionalnoj konferenciji, koja se danas održava u Domu Narodne skupstine u Beogradu, parlamentarci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore i Albanije razmatraju mogućnosti za jačanje kapaciteta parlamentarnih odbora za ekonomiju i finansije.


Centralna tema kojim se bave jeste da li dati prednost smanjivanju javnih troškova ili stimulisanju ekonomije, a razgovaraće i o ekonomskim i političkim barijerama za trgovinu u regionu. Organizatori skupa su Skuština Srbije, Fondacija "Fridrih Ebert" i Institut ekonomskih nauka u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Subota 03.03.2012. 14:44
Ova se setila pred izbore da je beda velika.
Subota 03.03.2012. 14:46
Sete se vecine gladnih gradjana Srbije tek 5 minuta pred izbore. Ajd opet .... ......besplatna struja svi koji potrose manje od 50 kW i 1000 evrica ko glasa za vas ..!!
Nedelja 04.03.2012. 10:25
najmanje narod ocekuje od tebe i tvoje retard stranke. bedna vam dusa...dobicete odgovor bez da vas gradjani srbije ista pitaju, onako s proleca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online