Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 16.04.2011.
02:41
Vestionline A

Amerikanci i Francuzi pripremali "Oluju"

Hrvatskoj vojsci (HV) u pripremi "Oluje" mnogo su pomogli francuski i američki vojni stručnjaci, izjavio je penzionisani pukovnik HV i poslanik Socijaldemokratske partije Ante Kotromanović koji je, kako je rekao, slušajući optužnicu, imao osećaj da su se zločini za koje su optuženi generali Ante Gotovina i Mladen Markač dogodili na području Srbije, negde oko Čačka.

Francuski vojni stručnjaci bili su od velike pomoći HV-u kada se u Šepurinama kod Zadra osnivala podoficirska škola i osposobljavao oficirski kadar, rekao je Kotromanović u emisiji Hrvatske televizije i dodao da su HV u pripremama operacije veliku pomoć pružili i oficiri američke vojske.

Ante Kotromanović

"Da li to onda znači da su i Francuzi i Amerikanci deo zajedničkog zločinačkog preduzeća, odnosno da smo mi, zajedno s Francuzima i Amerikancima, proterali ljude s područja na kome je sprovedena 'Oluja'" ? - pitao je Kotromanović.

"Slušajući optužnicu, imao sam osećaj da su se zločini za koje su optuženi generali Gotovina i Markač dogodili na području Srbije, negde oko Čačka", rekao je Kotromanović i ocenio da je Oluja "odrađena vojnički korektno i bez ikakvih zadnjih primisli".

POVEZANE VESTI

Subota 16.04.2011. 02:52
"primisli" su bile prednje....pobiti Srbe....
Subota 16.04.2011. 09:04
Kotromanovicu, jesi li to izvadio glavu iz pijeska??? Hrvatska je htjela da uradi sve to sto je uradjeno po pitanju srpskog stanovnistva! To je cinjenica! Da bi to sproveli u djelo, a pri tom nebi bili optuzeni od svijeta, zatrazena je pomoc stranih "strucnjaka", sto ste i dobili... Dobili ste ljude koji su vas obucavali (mada vi imate iskustva od ranije), a dobili ste i sva potrebna materijalna sredstva, pa cak i strane placenike, naoruzanje itd. Zato vas i nema u Haagu u onom broju, u kojem bi trebalo da budete tamo, jer bi neko propjevao i o stanim podrskama! To je samo znak vise, da su sve te mracne sile jos uz vas! U protivnom, mogli bi se neki drugi naci na tim optuzenickim klupama!!!
Subota 16.04.2011. 10:28
Ante pokusava kao i uvek do sada njegovi Hrvati, da se sakrije iza saveznickih skuta, uvlaceci i njih u ceo projekat, ali ovi odlucili da vas puste niz vodu.Sta sam uradio mama......cudno infantilno ponasanje za Hrvate, ha, ha, ha..Nemci su svoje priznali i platili, a sad ce da vide sa kim imaju posla kad dodje na red i genocid u drugom svetskom ratu. Hrvatima su uvek svi krivi, samo oni ne. To treba da Srbi iskoriste.Uskoro ce Nemci da shvate da kao sta moraju sa Rusima da pricaju o istoku, tako i o ostalima na Balkanu sa Srbima.Naucili su gresku i Nemac je vise nece ponoviti jer drugacije ce opet da ide protiv svojih interesa kao i u prethodna tri rata.O Kosmetu ce tek da se prica...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online