Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Petak 12.08.2011.
12:32
Vestionline A

Kosorova uskoro na Kosmetu

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor posetiće Kosmet 24. avgusta, piše zagrebački “Večernji list“, pozivajući se na izvore bliske vladi.

Traži šansu za hrvatsku robu na Kosmetu: Jadranka Kosor

Kosorova će, kako se navodi, na Kosovo otići dva dana nakon što u Zagrebu ugosti nemačku kancelarku Angelu Merkel.

Radi se o prvoj službenoj poseti hrvatske premijerke Prištini, a njen raspored imaće naglašenu privrednu komponentu jer s njom odlazi znatan broj hrvatskih privrednika koji će učestvovati na ekonomskom forumu u organizaciji privrednih komora Hrvatske i Kosova.

Uz sastanak s predsednikom vlade u Prištini Hašimom Tačijem, premijerka će se sastati i s predsednikom parlamenta, dok će sastanak s predsednicom Atifete Jahjagom izostati jer će ona u to vreme biti van Kosmeta.

Predviđen je i sastanak sa komandantom snaga Kfora i s pripadnicima hrvatskog kontingenta u okviru tih snaga, a Kosorova će posetiti i Hrvate u mestu Janjevo.

Hrvatska će tokom posete Kosorove Prištini, kako ističe “Večernji list“, jasno poručiti da se problemi Kosmeta rešavaju mirnim putem, poštujući prava svih, što će biti istaknuto i sastankom Kosorove s potpredsednikom vlade samoproklamovane kosovske republike Slobodanom Petrovićem koji je pripadnik srpskog naroda.

Jednaka je i podrška teritorijalnom integritetu Kosmeta, ističe sagovornik “Večernjeg lista“ i dodaje da je hrvatska politika poznata.

List donosi izjavu kosovskog ambasadora u Zagrebu Valdeta Sadikua o interesu hrvatskih kompanija kojih je najviše iz prehrambene industrije i industrije plastike i poziv na ulaganja na Kosmetu.

Prema prvim, neslužbenim podacima kosovskih carinskih vlasti, nakon embarga na srpske proizvode najveći skok u izvozu žitarica zabeležila je Hrvatska, koja je izvezla 100 tona.

Poseta Kosorove otcepljenoj srpskoj pokrajini dolazi u momentu novih zaoštravanja na liniji Beograd-Zagreb, nakon njene nedavne pozdravne poruke hrvatskim generalima Gotovini i Markaču koji su u Hagu osuđeni za zločine nad Srbima.

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2011. 12:36
Пу паразиту Усташки!!!!
Petak 12.08.2011. 14:11
"Jednaka je i podrška teritorijalnom integritetu Kosmeta, ističe sagovornik “Večernjeg lista“ i dodaje da je hrvatska politika poznata." Наравно да је позната, увек је била фашистичка и усташка! Ништа од ових ствари Србија и Срби неће и не смеју заборавити, све ће се наплатити 500 пута више, само полако, они то исто знају.
Petak 12.08.2011. 13:02
Moze joj se jer tuta-muta od naseg predsednika samo klima glavom i pokazuje vestacke zube, umesto da je sada "ispostavio racun" Hrvatskoj, bar za period od I sv.rata pa na ovamo, za svaki ustaski zlocin da daju priznanje i izvinjenje. Cisto da najzad u svetskoj istoriji zauzmu mesto koje im pripada - fasista i genocidne nacije. No, Tadic to ne radi...On se smeska, a Srbija ceska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online