Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 16.11.2011.
14:06 >> 14:03h
Beta, Srna A

Incko: Dodik lokomotiva regiona

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je izjavio da bi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik mogao da bude lokomotiva celog regiona. Međutim, prema Inckovim rečima, neki ljudi ili mediji u Federaciji BiH opsednuti su Dodikom koji zaista "često daje problematične izjave".

Valentin Incko je u Savetu bezbednosti UN izneo kritike na račun bosanskohercegovačkih političara koji pokazuju malo spremnosti na kompromis i izbegavaju dijalog o ključnim pitanjima
 

"Ali, zamislite kada bi čovek tako sa svojom suprugom svaki dan postupao, da joj upućuje samo negativne komentare, onda taj brak ne bi imao mnogo šansi. Što se Dodika tiče, zaista bismo želeli da vidimo da koristi svoje pozitivne talente, jer, osim negativnih, on ima i te druge talente. Rekao sam mu to lično: On bi mogao biti
lokomotiva celog regiona", kazao je Incko za Dnevni avaz.

Incko je juče u Savetu bezbednosti UN u Njujorku izneo kritike na račun bosanskohercegovačkih političara "koji pokazuju malo spremnosti na kompromis i izbegavaju dijalog o ključnim pitanjima". On je za sarajevski dnevnik dodao da je međunarodna zajednica još potrebna BiH, sve dok Bosna ne počne da se kreće na sigurnom putu prema Briselu.

Visoki predstvanik je rekao da Dejtonski ustav nije savršen, kao i da je Dejtonski sporazum - sporazum o miru. Incko je naglasio da BiH treba da sarađuje sa susednim zemljama i dodao da su tako, na primer, sve izjave predsednika Srbije Borisa Tadića o BiH konstruktivne i korektne.

"Njemu nije teško zbog ovih izjava, recimo Srebreničke deklaracije, pa Istanbulske

Pročitajte i:

* Dodik: Incko u BiH samo zbog plate

* Incko: Tadić konstruktivan i pozitivan

deklaracije, on politički u Srbiji uvek gubi posle toga... Kada je prošli put bio u Sarajevu i posetio kuću gde se rodio i živeo šest godina, osam prozora se otvorilo i svi su ga toplo pozdravili. Mislim da je takav njegov osećaj prema Sarajevu. A predsednik Dodik je zato kritikovao Beograđane, zašto oni imaju takav odnos prema Sarajevu", rekao je Incko i izrazio zabrintost što ni 13 meseci nakon izbora, u BIH nije formirana vlast na državnom nivou, ali je izrazio optimizam da bi "ovih dana moglo doći do pomaka".

"Birači su ih birali da vladaju, a ne samo da pričaju, pa ovih šest stranaka zato ima najveću odgovornost. Imam ipak neke signale, jer sam u stalnom kontaktu sa strankama, i mislim da se baš ovih dana može, ipak, nešto pomaći", rekao je Incko.

Inckov izveštaj nekorektan

Bijeljinski socijalisti smatraju da je izveštaj visokog predstavnika za BiH Valentina Incka nekorektan i da bi trebalo da se, u vezi sa problemima koje je eventualno uočio u radu Republike Srpske, prvo obrati Narodnoj skupštini RS.

"Ako nastavi ovako, bolje je raditi bez visokog predstavnika, jer on nanosi štetu institucijama", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Bijeljina Vlado Simić, koji smatra da izveštaj visokog predstavnika deluje kao da ga je naručila "jedna strana".

 

POVEZANE VESTI

Sreda 16.11.2011. 13:02
Потрошили те, јел, па ту дошао да паметујеш? Иш!
Sreda 16.11.2011. 17:57
Juce su mu Svabe u Savjetu bezbjednosti okrenule ledja,Curkin ga je popljuvao i preporucio da svi procitaju Dodikov odgovor i danas odmah druga prica.Dodik je jedini ozbiljan politicar u BIH i sve sto prica ,ima podrsku Rusa,Izraela,sad je nesto dogovorio u Americi zbog vehabija,tako da je i americki ambasador u Bih malo oladio od nas Srba.Melvid je nama u RS dosao kao kec na deset,i to treba maksimalno iskoristiti. A Beograd(samo zvanicnike,ne narod) i treba kritikovati jer vode neozbiljnu jajarsku politiku,i citav region drze u neizvjesnosti.Jare i pare ,nemozemo imati oboje.Ili jare(RS i sjever Kosova) ili pare koje se gube(drzati citavo Kosovo fiktivno na vremenskoj prognozi)
Sreda 16.11.2011. 15:14
Pa ovaj čovijek je totalno pokvaren te malouman. Sad otvoreno nudi Dodiku sve, te drugarski opominje (prijeti) samo da se prikloni njemu i interesima koje on zastupa. I kao uvijek jedno govori u Federaciji, drugo u R. Srpskoj. Austrijski janez se zabrinuo se što nije formirana vlast na državnom nivou. Pa normalno da nije jer si ti uzeo novce da poništiš legalni izbor i odluku izborne komisije, te regulisao sa "neutralnim sustvom" tužbu, zar se ne siječaš. A da ta prokleta amnezija, čim se vidi lični interes. Pa šta si uradio u svojoj zemlji 66 godina poslije rata u pitanju dvojezičnih tabli, gdije se krši ustav kao i ljudska prava, iako je tamo sve dobro regulisano zakonom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online