Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.03.2015.
15:49
24Sata.rs, Tanjug A

Panika u regionu: U Bosni mećava, u Crnoj Gori potop, u Hrvatskoj bura!

Ceo region pogodile su elementarne nepogode! Obilne padavine aktivirale su i stare probleme sa odronima i klizištima, u Bosni je nevreme čak izbacilo tramvaj iz šina, u Hrvatskoj divlja bura, a Crna Gora se bori sa snegom i potopom!

U Sarajevu je izbila prava pravcata mećava zbog čije siline je i tramvaj iskočio iz šina, a vozač je brzom reakcijom uspeo da spase putnike i stabilizuje vozilo. U okolini Zenice proradila su klizišta.

Velike količine padavina su zabeležene u Mostaru, a osim kiše, u gradu na Neretvi su niske temperature i olujni vjetar. Od jutra su ulice grada puste, a oni koji su primorani napustiti svoje tople domove suočavaju se sa jakim vetrom koji lomi i odnosi kišobrane.

Obilna kiša poplavila je ulice, a u nekim teku i bujice vode, što u ovom gradu nije neobična slika jer se Mostar već duži niz godina suočava sa problemom odvoda  voda.

Tanjug
Sneg u regionu

Potop u Crnoj Gori

Sneg i kiša obrušili su se na Crnu Goru koja se bori sa nepogodama. Put za Žabljak je zavejan, a putevi do udaljenih sela koji su do skoro bili prohodni potpuno su odsečeni od ostatka zemlje.

Na gradskim saobraćajnicama, očišćenim do asfalta, ponovo je mehanizacija Komunalnog preduzeća. U uslovima veoma smanjene vidljivosti i mećave čistači snega "Crnagoraputa“ nastoje i uspevaju da održe prohodnim magistralni put prema Šavniku ali samo za putnička vozila.

Visina sniga u Kolašinu je preko 40, a u nekim delovima opštine i preko 60 centimetara. Putevi do većine sela su neprohodni.

Od 11 sati u gradu nema struje, a kako su nezvanično saopštili iz Elektrodistribucije težak jugov sneg pokidao je električne vodove na dalekovodu Kolašin-Mojkovac.

Na području hercegnovske opštine od ponoći je palo oko 200 litara kiše po metru kvadratnom. Zbog velike količine padavina poplavljene su ulice, voda je ušla u prizemlja nekih objekata, a na putevima ima odrona. Saobraćajnica koja se sa Njivičkog puta odvaja ka selu Žvinje je zatrpana zbog odrona.

Pogledajte nevreme u Sutomoru:

Poplavljeno je područje oko ušća rijeke Sutorine. Iz Meteorološke stanice navode da već pet sati bilježe pljusak, i da prema prognozi kiša neće stati ni narednih 12 sati. Po celoj zemlji zasedaju krizni štabovi jer kiša ne prestaje.

Saobraćajnice u Budvi su poplavljene, baš kao i bulevar kroz Bečiće. Kritično je bilo i u Petrovcu, gde su obilne padavine izazvale velike probleme, a u Tivtu je voda već prodrla u prizemne objekte.

Nekoliko osoba povređeno u nevremenu u Hrvatskoj

Nekoliko osoba povređeno je u nevremenu od jakih udara bure koji od jutarnjih sati traju u Hrvatskoj.

Vetar je prevrnuo tegljač na putu Klis-Solin, vozač je povređen i prevezen u splitsku bolnicu.

Orkanska bura, koja na Pagu duva i do 200 kilometara na sat, osim što je prevrnula parkirani automobil, povredila je i dvoje građana, srušivši ih na ulicu.

Vetar je odneo krov sa zgrade Osnovne škole u Dražicama, kod Rijeke, pa su deca evakuisana.

Na riječkom području bura je nosila delove krovova, čupala stabla, pravila odrone kamenja, a nastavu je otkazalo nekoliko škola.

Jaki udari vetra koji su zahvatili Dalmaciju oduvali su plovila na more i lome drvene dalekovodne stubove, što stvara teškoće u snabdevanju strujom, prenosi Hina.

Vetar je na Trgovačko transportnom terminalu u Stobreču, kod Splita, urušio krov jedne zgrade, a u Kaštel Lukšiću je urušen deo stare zgrade uz glavnu ulicu.

Zbog pada saobraćajne signalizacije zatvoren je i tunel Sv. Ilija.

Na području Gospića i Karlobaga orkanska bura ponovo je najviše štete napravila na električnim vodovima u Podgorju.

Najjači udar bure izmeren je u Prizni 216 kilometara na sat, u prekidu su trajektne linije za Otok Rab i Pag, a u Lici na Koreničkom području palo je najviše snega koji nošen vetrom stvara visoke nanose.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su zbog jakog nevremena tokom jutra imali više od dvadeset intervencija a ovom području preti poplava kao u septembru prošle godine, kada je zbog obilne kiše voda ušla u mnoge kuće.

Mnoge saobraćajnice i mostovi zatvoreni su za saobraćaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online