Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 11.07.2015.
16:36 >> 18:33h
Tanjug A

Duraković: Vučiću, izvini zbog bolesnih umova

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izvinio se premijeru Aleksandru Vučiću zbog kamenovanja u Potočarima, nakon komemoracije, istakavši da su to uradili "bolesni umovi koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj".

Srna
Ćamil: Bolesni umovi iskoristili dostojanstveni događaj

Izrazivši duboko razočaranje zbog ovog incidenta, Duraković kaže da napadači nisu članovi porodica koje danas, na dan obeležavanja dve decenije od zločina u Srebrenici, ukopavaju svoje najmilije.

- Vučić je danas zagrlio srebreničku majku Muniru Subašić, prisustvovao komemoraciji žrtvama i na svoj rever okačio srebrenički cvet čime je pokušao da saoseća sa našom tugom i boli - podsetio je on i ogradio se od osoba koje su počinile incident.

Duraković je najavio da će pokušati da uspostavi kontakt s Vučićem kako bi se izvinio zbog, kako je naveo, Bošnjaka koji žive u Skelanima, Liješću, Dobraku, Bratuncu i drugim mestima koja su u blizini granice sa Srbijom, prenela je agencija Fena.

Načelnik srebreničke opštine je zaključio da nakon ovoga treba zauzeti zajednički stav i osuditi incident, kao i naučiti lekciju da se "neke stvari u Potočarima neće više prepuštati slučaju".

Duraković: Istraga će pokazati gde je bilo propusta

Načelnik Srebrenice i predsednik Organizacionog odbora Ćamil Duraković izjavio je da će istraga pokazati gde je bilo propusta u organizaciji komemorativnog skupa na kojem je napadnut premijer Aleksandar Vučić.

- Onaj koji je napao premijera napao je sveto i dostojanstveno mesto i žrtve koje su danas pokopane. To je mrlja za ovo mesto i služi na čast onima koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj da na neki način pokažu svoju silu - rekao je Duraković Tanjugu. Ogradivši se od napada na srpskog premijera, Duraković je rekao da je u Potočarima bilo oko 60.000 ljudi, a da je premijera Srbije napalo deset do 15 građana, koji su "jedna mala kap u moru".

- Ruka Bošnjaka je pružena - rekao je Duraković, navodeći da nisu tačne ocene pojedinaca iz Banjaluke da je Vučić pokušao pružiti ruku, a da je oni nisu prihvatili.

Mislili smo, kazao je Duraković, da je bilo nemoguće da se ovako nešto desi.

- Poučeni iskustvom posete Borisa Tadića, koji nije doživeo ovakvu rekaciju - rekao je Duraković i dodao da je na policiji, agencijama i tužilaštvu da to istraže do kraja i da se oni koji su to uradili adekvatno kazne.

On je dodao i da ima informacija da su huligani došli iz Srbije i uzvicima i zvižducima vređali premijera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online