Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 28.02.2016.
08:00
Vesti A

Mudžahedini objavili listu za pokolj Srba: Poziv u lov na oficire Srpske

Radikalni islamistički portal Saff.ba čiji su osnivači i urednici bivši pripadnici zloglasnog odreda El Mudžahid, objavio je javne poternice za petoricom Srba, među kojima su i nekadašnji visoki oficiri Vojske i Policije RS.

printscreen
Ovako izgleda tekst na portalu

Tužilaštvo BiH je potvrdilo listu Pres.RS da se ni protiv jednog Srbina sa liste Saff za "odstrel" ne vodi, niti će se voditi bilo kakva istraga za ratne zločine. I pored toga, bošnjačkim ekstremistima to nije zasmetalo da objave najnovije fotografije i adrese "četnika", koji su, kako tvrde, počinili "strašne zločine protiv Bošnjaka".

Otvoreni poziv na lov pokrenut je protiv Milenka Karišika, penzionisanog generala Policije RS i bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP RS, zatim Radmila Zeljalje, generala VRS, Rajka Kušića, ratnog komandanta Rogatičke brigade VRS, kao i dvojice "četničkih vojvoda" Branislava Gavrilovića i Vasilija Vidovića.

- Avdo Huseinović, istaknuti bh. režiser i istražilac ratnih zločina, skupio je fotografije i podatke o više četničkih vojvoda i oficira koji su tokom agresije na BiH počinili strašne zločine nad Bošnjacima, a koji danas mirno žive u susjednoj Srbiji. Nažalost, Tužilaštvo BiH ništa nije učinilo da ti zločinci dobiju zasluženu kaznu - stoji u uvodu portala koji je zatim objavio i fotografije i mesta stanovanja prozvanih "četnika".

Ponosni zločinac

Abdusamed Jusuf Bušatlić i Ezher Beganović, jedan osnivač, a drugi glavni i odgovorni urednik portala Saff, tokom rata u BiH dobrovoljno su pristupili odredu El Mudžahid, čiji su se pripadnici "proslavili" stravičnim zločinima nad zarobljenim Srbima i Hrvatima, posebno u srednjoj Bosni. Beganović je prošle godine listu Pres.RS otvoreno rekao da se ponosi time što je bio pripadnik odreda El Mudžahid.

Milenko Karišik je ostao zatečen kada mu je preneto da je protiv njega izdata "poternica" koja otvoreno huška razne psihopate i islamske ekstremiste da ga "privedu pravdi".

- Protiv mene se ne vodi nikakva istraga, svoj posao sam uvek radio časno i pošteno i ne mogu da verujem da u jednoj navodno demokratskoj zemlji postoje mediji koji se bave takvim stvarima. Najverovatnije ću biti prisiljen da svoja prava zaštitim sudskim putem - najavljuje Karišik.

U Savetu za štampu BiH obećavaju da će, odmah pošto dobiju zvaničnu prijavu o ovom slučaju, odlučiti na koji način treba kazniti mržnju koju širi pomenuti portal jer "niko ne može biti proglašen krivim bez pravosnažne presude".

Raspisivanje medijskih poternica za Srbima nije "specijalitet" Saff. Na javni linč ljudi protiv kojih nema krivičnih postupaka, pozivali su i pojedini sarajevski mediji, podseća list. Tako je i "Dnevni avaz" u februaru 2012. objavio imena i kućne adrese 11 Srba koji su, navodno, počinili zločine nad Bošnjacima u okolini Bihaća, a onda u decembru objavio spisak i adrese nekoliko desetina Bošnjaka, bivših pripadnika VRS, koji su optuživani za "četništvo" i "izdaju".

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.02.2016. 14:02
Treba im chetnik je-bati mat-er!
Nedelja 28.02.2016. 18:07
zna se ko pravi spiskove a ko izvrsava naredbe! gamad hazarska i njihove sluge mudzahedini u sveopstem ratu protiv Srba! pojescete te spiskove al prvo nam trebaju za bu/lju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online