Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.08.2016.
13:46
Tanjug, Vestionline A

Čovek važniji od Putina: Spomenik Barešiću glupa odluka!

Da li se sećate kad je premijer Aleksandar Vučić nedavno otišao u Moskvu, pa se sastao i sa Vladimirom Putinom, a mediji, koje on inače ne čita i ne sluša, nisu to propratili kako bi mandatar za sastav nove vlade voleo, pa je kukao na sva zvona - kako se eto, u tim srpskim medijima kao glavna vest pojavljuje neki nepoznati lik, a ne predsednik Rusije - kao da je taj čovek važniji od Putina... E, posle smo svi potrčali da vidimo ko je taj nepoznati lik - ispostavilo se da je to Davor Đenero, hrvatski politički analitičar. I, gle čuda, taj isti čovek upravo je ocenio, usred bujanja ustaštva u Hrvatskoj, da je podizanje spomenika Miru Barešiću u Dragama, u opštini Pakoštane, "nesrećni čin", koji ne donosi nikome ništa dobro. Sa druge strane, Vladimir Putin nije osudio to podizanje spomenika, pa ovde moramo da se složimo sa, tada sarkastičnom a ispostavilo se futurističkom Vučićevom izjavom, da je Đenero važniji od Putina. Bar po pitanjima hrvatskog terorizma i nacizma...

youtube.com/Osijecka TV
Spomenik Barišiću veliki šamar za HDZ: Davor Đenero

Đenero je tako za podgoričku Pobjedu izrazio uverenje da, kako je rekao, glupa politička odluka na lokalnom nivou neće uticati na dobre odnose Crne Gore i Hrvatske, te ističe da je siguran da tako misli i rukovodstvo dve najuticajnije stranke - HDZ i SDP.

- Mislim da cela demokratska Hrvatska potpuno razume da je Crna Gora u ovoj situaciji morala da reaguje tako jer je žrtva bio njen građanin - rekao je Đenero.

Barešić, kojem je podignut spomenik, bio je pravosnažno osuđen za ubistvo jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića u Švedskoj.

- Svako ko pripada liberalnodemokratskom političkom polju ne može opravdavati podizanje spomenika bilo kome ko je u jednoj fazi života koristio terorističke metode. Međutim, tu se ne radi o poruci koju bi slala država na nacionalnom nivou. Spomenik je podignut u opštini koja je tradicionalno uporište desnih radikala. Oni su doneli političku odluku o tome - kaže Đenero.

Đenero je istakao i da je to "veliki šamar rukovodstvu HDZ-a, koji pokušava da se  transformiše u evropsku umereno hrišćansko-demokratsku stranku, ali i činjenica da su dvojica visokih funkcionera te stranke prisustvovali tom "nesrećnom činu"  otkrivanja spomenika.

- To je ono što tom spomeniku daje nacionalno značenje i važnost - rekao je Đenero, dodavši da je šteta što ljudi koji rade takve stvari ne razmišljaju o konsekvencama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online