Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.02.2018.
10:38 >> 11:54h
rts.rs, Vestionline A

Svečani doček za Vučića na Pantovčaku

Uz intoniranje himni Srbije i Hrvatske i uz prisustvo gardista Vojske Hrvatske predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na Pantovčaku dočekala Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije je jutros stigao u dvodnevnu posetu Hrvatskoj tokom koje će se sastati i sa hrvatskim premijerom, ali i predstavnicima srpske manjine.

Tanjug
Najviše državne počasti u Zagrebu: Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović dočekala je na Pantovčaku predsednika Srbije.

Nakon dočeka, predsednici Grabar-Kitarović i Vučić povukli su se na sastanak u četiri oka, a uslediće sastanak sa zvaničnim delegacijama. 

Tanjug

Srpska degacija 

Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić šef Kabineta predsednika, Tatjana Jović spoljno-politički savetnik predsednika Republike i Suzana Vasiljević savetnica za medije predsednika Srbije. 

Reporter "B92" javlja i da su ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što je mimo protokola.


Prema najavi iz Službe za sarađu s medijima, predviđeno je da sastanak u četiri oka traje sat vremena. 

Po završetku sastanka dve delegacije predsednici Hrvatske i Srbije obratiće se medijima.


Potom će predsednik Srbije otići u Vladu Hrvatske, gde će imati "tet-a-tet" razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem, a zatim je planirano da poseti hrvatski Sabor, gde će razgovarati sa predsednikom skupštine Gordanom Jandrokovićem. 

Sastanak predsednika Vučića i predsednice Grabar Kitarović sa polaznicima Akademije SNV i predstavljanje projekta "Budućnost Srba u Hrvatskoj", biće održan posle toga u Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj. 

Vučić će učestvovati i na poslovnom forumu privrednika dve zemlje, a u utorak će posetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini Srpskog narodnog vijeća i Zajedničkog vijeća opština.

U Zagrebu su danas postavljene srpske zastave duž trase kojom će se kretati i ispred institucija koje će posetiti predsednik Srbije.

Deo grada gde su vlada i Sabor praktično je potpuno zatvoren, a na Markovom trgu, između njih, i okolnim ulicama nema nikog, izuzev novinara i policije. Na Trgu bana Jelačića, u centru grada, od jutros se, međutim, okupljaju demonstranti.

Policija je saopštila da je, na osnovu bezbednosne procene u vezi sa sprovođenjem posebnih mera bezbednosti štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup demonstranata Markovom trgu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online