Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.05.2018.
20:51
Vestionline, Tanjug A

Bura u Hrvatskoj se ne smiruje: Sada ostaje pustoš...

Ivica Todorić, osnivač Agrokora i bivsi vlasnik tog koncerna, ponovo je na svom blogu kritikovao aktuelnog premjera i lidera HDZ Andreja Plenkovića.

pixabay.com

Podsetimo,potpredsednica Vlade Hrvatske Martina Dalić svesno je obmanjivala javnost o stanju u Agrokoru, trudeći se da izvuče korist za sebe. Kako su pokazali objavljeni mejlovi, o svemu je uredno bio obavešten i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

On ga je još jednom optužio da je bio nalogodavac za pisanje Lex Agrokora, posebnog zakona kojim je država preuzela upravljanje tom firmom.

Todorić, koji u Londonu čeka odluku suda o izručenju po poternici, koju je za njim raspisala Hrvatska, zbog navodnih malverzacija u poslovanju, kaže da uprkos lažima, uprkos skrivanju i uprkos aktiviranju državnih institucija, kao paravana paralelnim strukturama, korak po korak, dan po dan i "došli smo do nalogodavca za pisanje Lex-a" 

- To je premijer Plenković - napisao je Todorić na svom blogu. 

Tvrdi da se Plenković skrivao iza prvog vanrednog upravnika Ante Ramljaka, skrivao se, kaže, iza bivše potpredsednice vlade i ministarke privrede Martine Dalić, koje je "pustio niz vodu da bi spasao sebe". 

- Međutim, glavni mecena Lex Agrokora i prijatelj glavnih pojedinaca u formiranju strategije otimanja Agrokora je napokon otkriven - tvrdi Todorić. 

Da bi ispunio svoj cilj, kaže Todorić, Plenković je organizirao paralelne strukture van sistema države. 

- Njegovim nalogom, došlo je do organiziranja paralelne grupe bez kontrole državnog sistema, bez transparentnosti, bez odgovornosti - navodi dalje Todorić. 

Tvrdi i da je po nalogu Plenkovića došlo do ukrštanj niza sukoba interesa, omogućavanja privilegija, zloupotreba poverenja, trgovanja informacijama. 

- Pod (Plenkovićevim) njegovim rukovodstvom i direktivom, dolazi do krađe poverljivih dokumenata i informacija i zloupotrebe tih informacija - ukazao je Todorić. 

Njegov prijatelj Šavorić je, kaže, pisao zakon sa svojim suradnikom Smrčekom. 

Međutim kako Smrček nije dalje u mejl listi, pitamo se ko je davao impute za tekst zakona, pita Todoricih. 

On postavlja i pitanje zašto se ubacio roll-up protivno Parmalat zakonu, te zašto je izbačen nadzor suda za davanje roll-up kredita. 

- Plenkoviću iza tvoga rada ostaje pustoš i ogromna šteta za sve - za deničare Agrokora, za Hrvatsku, za pravni sistem, za građane Hrvatske. U više od 13 meseci Plenkovićeve vladavine nad Agrokorom, Agrokor ima sedam milijardi KN manji promet u odnosu na godinu dana ranije. Na silu se želi osigurati da lešinarski fond uzme u Hrvatskoj sada već 1.2 milijarde evra po osnovu kriminalnoga Roll-up ugovora. Na silu se pokušava privesti kraju korumpirana nagodba. Na silu se pokušavaju uveriti ljudi da je nezakonitost u stvari neophodna - tvrdi Todorić. 

On Plenkoviću poručuje da će mu se, kako kaže, to što danas radi vratit kao ružan san koji ne prestaje, te da mu se sve ruši kao kula od karata. 

- A ti Plenkoviću, pokušavajući da spasiš sebe, uvlačiš koga možeš, svoje najbliže saradnike, HDZ, a najpogubnije, čak i institucije hrvatske države u provaliju - naveo je Todorić na svm blogu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online