Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.02.2011.
01:52
Z. Tmušić - Vesti A

Radoslava ubila tuga za bratom

Tuga, očaj i suze već dva dana pritiskaju naselje Kušićan u Ivanjici u kome žive porodice Dejana Savića (37) i njegovog rođaka Radoslava Savića (43), koji su tragičnom igrom sudbine izdahnuli u razmaku od svega nekoliko sati.

Smrskani golf u kome je poginuo Radoslav Savić
 


U domovima Savića gore sveće za dvojicu braće i čuju se molitve za zdravlje Dejanovog rođenog brata Gorana Savića (42), za čiji život se od ponedeljka ujutro bore lekari Neurohirurške klinike u Beogradu.
 

Dejan Savić, ugledni ivanjički privatnik, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka u užičkoj bolnici od posledica teškog srčanog udara, a njegova braća su nastradala nekoliko sati kasnije u saobraćajnoj nesreći, dok su išli prema Užicu da preuzmu posmrtne ostatke brata.
 

Dejan sahranjen


Na groblju Magazit u Ivanjici juče je sahranjen Dejan Savić, a njegov brat od strica Radoslav biće sahranjen danas u popodnevnim satima. Poslednjem ispraćaju Dejana Savića prisustvovalo je nekoliko hiljada Ivanjičana. U moru nesreće juče kasno popodne iz Beograda je stigla vest da je Goran uspešno operisan i da se nalazi van životne opasnosti.

"U Ivanjici i okolini ne postoji bolja, složnija i vrednija familija od Savića. Ali, šta to vredi kad im se svet srušio, kad je četvoro male dece ostalo bez roditelja, a još dvoje strahuje od vesti iz Beograda", pričala je jedna od prvih komšinica porodica Savić.
 

Prijatelja Radoslava Savića ispričali su da je on bio odličan vozač i da je svima potpuno neshvatljivo šta se dogodilo na magistrali.
 

- Nije ga ubila ni brza vožnja, ni magla, ni sneg, ni preticanje, nego tuga za bratom! - rekao je prijatelj pokojnog Radoslava.
 

Jedan od članova šire familije Savić ispričao je juče da se Dejan u nedelju popodne žalio na bolove u grudima i govorio kako sutradan mora poći po lekara.
 

Dejan Savić

"Međutim, oko 20 sati pogodio ga je infarkt i odmah smo ga prebacili u ivanjičku bolnicu, a odatle u bolnicu u Užice. Nažalost, sve je bilo kasno i Dejan je umro oko ponoći", ispričao je Rade Savić.
 

Tragična vest o smrti brata ubrzo je stigla do Radoslava i Gorana, koji su u ponedeljak, oko 8.30 sati krenuli golfom u užičku bolnicu da preuzmu Dejanove posmrtne ostatke.

Za upravljačem se nalazio Radosav, vlasnik privatne benzinske pumpe u Arilju, a na mestu suvozača sedeo je Goran. U mestu Bogojevići, nekoliko kilometara ispred Arilja, Radoslav je iz još neutvrđenih razloga prešao na levu kolovozne trake i direktno naleteo na reno megan.
 

Radoslav Savić

"Sudar je bio strahovit! Odmah sam istrčao na magistralu i imao šta da vidim. Smrskani golf je bio u kanalu, a drugi automobil na putu. Delovi vozila bili su na sve strane, a u kolima nepomična tela ljudi... Strahota",  ispričao je meštanin koji je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.

Od posledica teških povreda Radoslav je preminuo na licu mesta, dok je Goran zadobio mnogobrojne povrede opasne po život. Vozač renoa, čije ime policija nije saopštila, u ovoj nesreći je prošao samo sa lakšim povredama!

U snegom zavejanoj Ivanjici najviše se čuju reči "Bože dragi", "kakva nesreća", "jadna njihova deca"... Tragedija porodica Savić jedna je od najvećih koja je pogodila varošicu pod Javorom u poslednjih nekoliko godina.
 

Imao sve


Neposredno pre nego što je krenuo u Užice, Radoslav je u Ivanjici pomagao da se izlepe umrlice njegovog brata Dejana. Iako ima svoj audi, on je iz neobjašnjivih razloga uzeo golf supruge Snežane i sa njim pošao prema Užicu.


- Rade je retko vozio taj auto. On je bio odličan vozač, ceo život je bio zaljublojenik u motore, učestvovao na brojnim moto skupovima. Imao je sve, ćerku Anđelu, sina Ognjena, porodicu, benzinsku pumpu, kafanu, bio ugledan, poštovan, ali sve je to sad uzalud - kroz suze je govorio Radetov prijatelj Ivan Z.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.02.2011. 04:44
laka ti crna zemlja i pocivaj u miru a porodici iskreno saucesce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online