Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.04.2011.
04:48
Blic A

Kosmičkom silom "lečio" tumore

Milorad Stošić (65), rodom iz Lebana, uhapšen je zbog sumnje da se bavio nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom. Osumnjičenog su priveli operativci Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a tereti se da je bez odgovarajuće stručne spreme “lečio” pacijente i da ima je davao tinkture, meleme i kreme koje je sam spravljao, a čiji je sastav još nepoznat.

Stošić uhapšen zbog sumnje da se bavi nadrilekarstvom
 

Kako piše “Blic”, Stošić je još 2005. godine uhapšen, a zatim je pred tadašnjim Drugim opštinskim sudom i optužen takođe za nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo. Iako suđenje još traje, Stošić je pušten iz pritvora, i na slobodi je nastavio sa starim poslom.
 

- Iako nije stručno osposobljen, nastavio je da “leči” ljude i decu. Takođe je nastavio i da spravlja tinkture, meleme i kreme. Pacijenti su najčešće od prijatelja saznali za Miću, koji se predstavljao kao parapsiholog i neko ko uspešno leči depresiju, sterilitet, razne vrste kancera, psorijazu, kao i da ima “kosmičku energiju koja pacijente budi iz kome” - kaže sagovornik blizak istrazi.
 

Pacijente je primao u svom stanu u Radničkoj ulici 34, u kome je živeo sam. Na vratima stana stavio je tablu sa imenom agencije - "Vremeplov”.
 

Građane je pregledao tako što je širom otvorenih očiju, sa krstom u ruci, iz njihovim očiju “čitao” uzroke bolesti i to, kako je tvrdio, pomoću svojih parapsiholoških moći. Nakon toga tvrdio je da će ih izlečiti svojom bionergijom i masažom i određivao im je terapiju, tačnije meleme, tinkture i kreme koje je sam pravio.
 

Za lečenje, u zavisnosti od dijagnoze i socijalnog statusa građanina, uzimao je od 200 dinara do 300 evra - nastavlja naš sagovornik i dodaje da je osumnjičeni Stošić uhapšen nakon nekoliko prijava građana koji sumnjaju da je njegova terapija pogoršala zdravstveno stanje njihovih najmilijih.
 

Beograđanka S. K. kaže u izjavi za “Blic” da sumnja da je upravo Stošićeva terapija pogoršala stanje njenom ocu, koji je početkom ovog meseca i preminuo.

- Prošlog novembra jedna poznanica me je odvela kod njega, jer je znala da imam problema i sa bratom, zbog njegovog psihičkog stanja. Verujem da nije mislila ništa loše, već da je želela da mi pomogne. Prilikom te posete, on je rekao da će doći kod nas kući i doneti nam CD da vidimo kakva je njegova terapija. Ubrzo je i došao kod nas. Brat je međutim bio u bolnici, ali je kod kuće bio otac koji je bolovao od angine pektoris, imao je kateter i benigni tumor na nosu - priča S. K.
 

Njenom ocu je tada krvario benigni tumor na nosu i Stošić je ponudio pomoć.


- Ponudio je neku crnu kremu, koju ja sada zovem “crna smrt”, i rekao ocu da je maže na nos. Takođe mu je dao i neku navodno tibetansku vodu, da umiva lice i da pije tinkturu od belog luka. Tvrdio je da će ocu za mesec i po dana biti dobro - nastavlja priču S. K.
 

Njenom ocu nije bilo bolje, već mu se stanje pogoršalo, a kako tvrdi, tumor je narastao. Kada je Stošiću ukazala na to, on joj je odgovorio da je to “samo gnoj i da ga probuši iglom” i pokazao joj fotografije žene kojoj je navodno izlečio slične tumore na leđima.
 

Otac je sve vreme mazao te kreme, pio tinkture. Posle mesec i po dana počeo je slabije da jede, halucinira. Na kraju sam ga odvela kod lekara, i na Institutu za ORL su otkrili da je benigni tumor na nosu postao maligni - kaže S. K. koja je Stošiću platila oko 300 evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online